Persberichten

Op deze pagina vindt u persberichten van de gemeente Leiden.

Persvoorlichting:
071 - 516 50 55 of persvoorlichting@leiden.nl

Contactgegevens van de woordvoerders van burgemeesters en wethouders vindt u op de pagina's college van burgemeester en wethouders.
 

Stadhuisklok Leiden tijdelijk stilgezet wegens groot onderhoud

De komende tijd worden de 57 meter hoge toren van het Leidse stadhuis en de stadhuisklok (met het carillon) onder handen genomen in het kader van groot onderhoud. Wethouder Fleur Spijker zette op 31 januari de stadhuisklok op de toren stil, als startschot voor deze werkzaamheden. Naar verwachting is het onderhoud aan de toren aan het einde van dit jaar klaar.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Verbouwing stadhuis Leiden van start

Het startsein voor de verbouwing van het stadhuis is gegeven. Wethouder Marleen Damen overhandigde de sleutel van het stadhuis aan aannemer Du Prie bouw & ontwikkeling.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Hoe parkeren we in de toekomst in Leiden?

Om Leiden prettig leefbaar en bereikbaar te houden, krijgt duurzaam, schoon vervoer ruim baan en krijgt de auto een minder prominente rol.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Op weg naar een circulair Leiden

We moeten toewerken naar gebruik en hergebruik van duurzame materialen. Daarom zet gemeente Leiden zich in om vanaf 2050 volledig circulair te zijn.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Student'en'Stad bekrachtigen samenwerking

Ook dit jaar werken studenten, gemeente Leiden en Leiden Marketing samen verder aan de verbinding tussen de studenten en de stad Leiden. De studenten, vertegenwoordigd door de Plaatselijke Kamer van Verenigingen en de vijf grootste studentenverenigingen -Minerva, Augustinus, SSR, Catena en Quintus (MASCQ)- , wethouder Paul Dirkse en directeur Leiden Marketing, Martijn Bulthuis, ondertekenden gisteren het jaarplan.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Herdenking Holocaustslachtoffers met lichtkunstwerk

Leiden herdenkt de slachtoffers van de Holocaust met een lichtkunstwerk dat vanaf maandagavond 27 januari te zien zal zijn. Het markeert het einde van de Tweede Wereldoorlog, nu 75 jaar geleden.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten