Persberichten

Op deze pagina vindt u persberichten van de gemeente Leiden.

Persvoorlichting:
071 - 516 50 55 of persvoorlichting@leiden.nl

Contactgegevens van de woordvoerders van burgemeesters en wethouders vindt u op de pagina's college van burgemeester en wethouders.
 

Gemeente Leiden start 3 oktober campagne ‘Leidens Ontzet vierrren we klein maar fijn’

De gemeente Leiden start vandaag met de campagne ‘Leidens Ontzet vierrren we klein maar fijn’. Door het coronavirus kunnen er dit jaar op 2 en 3 oktober in Leiden helaas geen openbare feestelijkheden in de stad georganiseerd worden. Zo is er geen kermis en geen warenmarkt en organiseert de horeca geen speciale 2 en 3 oktober-activiteiten.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Minder oud papier met verbod ongeadresseerd reclamedrukwerk

Vanaf dinsdag 20 oktober mag in Leiden geen ongeadresseerd reclamedrukwerk worden bezorgd, tenzij op de brievenbus een JA-sticker is geplakt. Met deze nieuwe regel wil de gemeente de hoeveelheid oud papier verder terugdringen.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Gemeente Leiden en ABB Bouwgroep ondertekenen intentieovereenkomst Werninkterrein

Gemeente Leiden en ontwikkelende bouwer ABB Bouwgroep hebben een intentieovereenkomst gesloten om samen de haalbaarheid van de herontwikkeling van het Werninkterrein te onderzoeken. Op maandag 21 september ondertekenden wethouder Fleur Spijker (Duurzame verstedelijking, Ruimte en Wonen) en Frank van Dijk, Commercieel Adjunct-Directeur van ABB Bouwgroep de overeenkomst.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Subsidie voor groen dak in Leiden groot succes

De subsidieregeling die de gemeente Leiden heeft voor inwoners om een groen dak op hun schuur of aanbouw te laten aanleggen, is dit jaar een groot succes. In de eerste helft van 2020 zijn er al meer aanvragen gedaan dan vorig jaar in een heel jaar. Door het grote enthousiasme is het subsidiebudget inmiddels al bijna op.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Leiden ontvangt rijksbijdrage voor de bouw van 2286 woningen

De zijn de eerste woningbouwprojecten bekendgemaakt die een financiële bijdrage krijgen vanuit de woningbouwimpuls van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Leiden ontvangt voor twee locaties een bijdrage: voor het Werninkterrein en voor de Lammenschansstrip. De gemeente ontvangt een bedrag van 10,05 miljoen euro.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Denk en wandel mee op zaterdag 5 september

Op 5 september organiseert gemeente Leiden in samenwerking met partners een meedenkroute over twee grote projecten in de binnenstad: de ‘Gebiedsvisie Stationsgebied’ en de ‘Agenda Autoluwe Binnenstad’. Bezoekers bepalen zelf de starttijd, route en duur van de wandeling. De workshops zijn buiten in kleine groepjes, op verschillende locaties in het stationsgebied en de binnenstad. Om deze dag coronaveilig te kunnen organiseren dienen bezoekers zich voorafgaand aan te melden. Dit kan voor beide routes via doemee.leiden.nl.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Eerste hulp bij geldzorgen in tijden van corona

De schuldpreventie in de gemeente Leiden blijkt effectief te zijn. Dat staat in de evaluatie van het project ‘Eerste Hulp Bij Geldzorgen’ door onderzoeksbureau What Works. Door de aanpak van de schuldhulpverlening wordt voorkomen dat kleine schulden uitgroeien tot grotere problematische schulden. In een jaar tijd heeft de gemeente 554 huishoudens bereikt.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Start aanbesteding Combizwembad en IJshal de Vliet

Vandaag is de Europese aanbesteding voor een nieuwe ijshal en een nieuw binnenzwembad in Leiden gestart. Geïnteresseerde partijen kunnen zich vanaf nu inschrijven via Tenderned. Begin 2021 volgt de aanbesteding van het nieuwe Indoor sportcentrum.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Woensdagmarkt terug naar centrum van Leiden

Vanaf woensdag 9 september keert de woensdagmarkt voorlopig terug naar haar oude locatie rond de Nieuwe Rijn. De markt bestaat uit voedingsmiddelen en niet-voedingsmiddelen. De gemeente onderzoekt in de vorm van een proef of de woensdagmarkt op een veilige en verantwoorde manier kan plaatsvinden.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Buitengewoon Binnen Sporten in Leiden

Een nieuwe ijshal, een nieuw combibad, een topsporthal en een breedtesporthal. Gebundeld in twee eigentijdse sportcomplexen met alles erop en eraan. Dat wordt in Leiden de komende jaren gerealiseerd onder de noemer buitengewoon binnen sporten.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten