Persberichten

Op deze pagina vindt u persberichten van de gemeente Leiden.

Persvoorlichting:
071 - 516 50 55 of persvoorlichting@leiden.nl

Contactgegevens van de woordvoerders van burgemeester en wethouders vindt u op de pagina's college van burgemeester en wethouders.
 

Vogelwijk en Raadsherenbuurt klaar voor de toekomst

De Vogelwijk en Raadsherenbuurt krijgen een groene en klimaatadaptieve inrichting: het college van burgemeester en wethouders heeft het Uitvoeringsbesluit Vogelwijk-Raadsherenbuurt fase 1 vastgesteld. De straten, stoepen en het groen worden opnieuw ingericht en daarmee zijn de twee wijken klaar voor de toekomst.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Plannen voor ontwikkeling muziekeducatie BplusC naar de raad

Leiden verdient een moderne muziekschool. De gemeente wil de muziekeducatie en bijbehorende programmatische functies graag onderbrengen in een multifunctionele, duurzame en betaalbare accommodatie, waar levendigheid is en samenwerking tussen de gebruikers, zodat zoveel mogelijk Leidenaren van jong tot oud muziek kunnen beoefenen. Het college heeft onderzoek laten doen naar de mogelijkheden hiervoor en legt de uitkomsten voor aan de gemeenteraad in een wensen- en bedenkingenprocedure.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Komende jaarwisseling vuurwerkvrije binnenstad en Stationsdistrict

Leiden krijgt er met het Stationsdistrict komende jaarwisseling een vuurwerkvrije zone bij. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. Twee jaar geleden werd de Leidse binnenstad voor het eerst als vuurwerkvrije zone aangewezen. Het Stationsdistrict grenst direct aan de binnenstad.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Ondertekening aannemingsovereenkomst Indoor Sportcentrum

Op 8 november zijn de aannemingsovereenkomsten voor het Indoor Sportcentrum ondertekend door wethouder Paul Dirkse en de directies van Remmers Bouwbedrijf BV, BRI Elektrotechniek BV en BRI Klimaattechniek BV.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Marrakech Lounge langer gesloten

Op 29 oktober 2021 is op last van de burgemeester Herenstraat 43 voor een aanvullende periode van één maand gesloten. Het pand blijft gesloten op grond van de Gemeentewet en de Algemene plaatselijke verordening.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten