Schipholweg

De Schipholweg is nu vooral nog een gebied met kantoren en verkeer. Daar komt de komende jaren verandering in. Het wordt een levendig zakendistrict waar je met plezier kunt wonen en werken. Dicht bij het station, de binnenstad en het Leiden Bio Science Park.

Er zijn nu twee plekken aan de Schipholweg waarvoor nieuwe plannen worden gemaakt: Schipholweg 66-128 en Schipholweg 101A-K.

Schipholweg 66-128

De ontwikkelaars VORM en Oudendal Groep, de eigenaren van Schipholweg 66 tot en met 128, zijn van plan om de bestaande kantoorgebouwen te slopen en op deze plek een combinatie van woningen en kantoren te bouwen. Het gaat om 635 woningen (sociale en middeldure huur- en koopwoningen) en rond de 13.000 m² kantoorruimte en voorzieningen zoals horeca.

Schipholweg 101 A-K

Citystone Group en Urban Development Partners, de eigenaren van het gebouw aan Schipholweg 101 A tot en met K, hebben de gemeente benaderd met plannen om deze locatie te ontwikkelen. Het plan voor Schipholweg 101 bestaat uit het bouwen van een woontoren met op de eerste lagen een mix aan functies zoals wonen, werken, commerciële ruimtes en parkeren. Er komen in het gebouw ongeveer 190 appartementen met een deel sociale huur, midden huur en vrije sector appartementen.

Gebiedsvisie

Om herontwikkeling, transformatie en verduurzaming van de bestaande gebouwen mogelijk te maken, heeft de gemeente een plan opgesteld voor de toekomst van de Schipholweg en omgeving. Dat noemen we een gebiedsvisie. De gemeenteraad heeft de gebiedsvisie Schipholweg op 8 oktober 2020 vastgesteld. Hierbij zijn vier amendementen (voorstellen voor aanpassingen) aangenomen. Die wijzigingen zijn verwerkt in de gebiedsvisie. De amendementen en andere bijlagen bij dit besluit zijn te vinden via Notubiz onder ‘Bespreekstukken’.

Meer informatie

Contact

Meer weten over dit project? Neem contact op met de gemeente via het contactformulier of bel 14 071.

Nieuws

Informatie- en participatiebijeenkomst Schipholweg 101

Dinsdag 31 oktober is er een informatiebijeenkomst over de plannen met Schipholweg 101 in het Pesthuis.

24 januari: inloopavond bestemmingsplannen Schipholweg

De Schipholweg is nu vooral nog een gebied met kantoren en verkeer. Daar komt de komende jaren verandering in. Er...