Zijlpoortsbrug - werkzaamheden (2024-043)

Dit nieuwsbericht is verlopen.
21 februari 2024, 16:45

Met deze brief informeren we u over de werkzaamheden die binnenkort plaatsvinden bij de Zijlpoortsbrug. Hieronder leest u wat dit voor u betekent.

Dit gaan we doen

Er moet een woonboot door de Zijlpoortsbrug die niet door de gewone brugopening past. Hiervoor moet het brugdek van de Zijlpoortsbrug tijdelijk verwijderd worden, zodat de woonboot verplaatst kan worden.

Om het brugdek eruit te kunnen heffen moet onder andere de aansturing en het bewegingswerk gedemonteerd worden. Na de doorvaart van de woonboot wordt het brugdek weer teruggeplaatst, wordt alles weer gemonteerd en is de brug weer bereikbaar.

Wanneer gaan we dit doen

De werkzaamheden starten op woensdag 28 februari. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot en met vrijdag 1 maart. Door het weer of andere onverwachte omstandigheden kan de uitvoering van de planning afwijken.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden is de brug afgesloten voor al het verkeer. Voetgangers en het (brom)fietsverkeer worden omgeleid via de Herensingel/Herenpoortsbrug.

Overlast

De werkzaamheden gaan samen met geluidshinder. We doen ons uiterste best om zo min mogelijk overlast te veroorzaken. Maar u krijgt ongetwijfeld iets mee van de werkzaamheden.

Vragen

Heeft u vragen na het lezen van deze brief?

Bel dan met de gemeente Leiden op telefoonnummer 14 071 – keuze 3 (maandag tot en met vrijdag 9.00-17.00 uur) of stuur een e-mail naar WT@leiden.nl

Met vriendelijke groet,

Hans van Kernebeek
Projectcoördinator Cluster Beheer