Versierd, Verleid, Ontzet!

5 september 2024, 00:00

In aanloop naar de viering en herdenking van 450 jaar 3 October zal de hele stad rood-wit kleuren. Versier uw balkon, huis of straat in de typische Leidse kleuren en doe mee aan de wedstrijd voor de mooiste rood-witte straat!

Laat uw creativiteit de vrije loop en maak samen met familie, vrienden en buren unieke versiering, zodat u Leidens Ontzet in stijl viert.

Duurzaam en feestelijk

Deze zomer heeft de 3 October Vereeniging Leidenaren gevraagd om rode en witte stoffen te doneren. In verzorgingshuizen en Huizen van de Buurt worden deze stoffen omgetoverd tot vrolijke vlaggenlijnen, kleurrijke slingers en andere handgemaakte decoraties. Lakens, tafelkleden en ander textiel krijgen zo een nieuw leven: duurzaam en feestelijk! De versieringen worden later gratis verspreid in de stad.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de gratis versiering en de wedstrijd voor de mooiste rood-witte straat? Bezoek dan de website voor het laatste nieuws: 3october.nl/rood-wit.

Gezamenlijk initiatief

Het verzamelen, vermaken en versieren van de stad is een gezamenlijk initiatief van de 3 October Vereeniging, Groenoord Zorgt, Topaz, Incluzio en de DZB. Samen zorgen we voor een extra feestelijk Leiden in het rood en wit!