Uitbreiding Leidse duurzaamheidsleningen

17 oktober 2024, 00:01

Wilt u een woning, Vereniging van Eigenaren (VvE), onderneming, maatschappelijke organisatie of school verduurzamen? Dan kunt u voor een lening terecht bij de gemeente Leiden. Sinds deze zomer zijn de voorwaarden verruimd. Zo kunnen nog meer mensen hier gebruik van maken.

Voor particulieren is de lening deze zomer uitgebreid. U kunt deze nu aanvragen voor het nemen van duurzame maatregelen, maar ook voor de noodzakelijke werkzaamheden die daarbij komen kijken. Denk aan het vervangen van te oude kozijnen bij het plaatsen van isolatieglas of het stucwerk na het isoleren van een dakkapel.

Ondernemers konden de lening al gebruiken om duurzaam te bouwen of te vergroenen. Maar nu mag u er ook bijvoorbeeld een energiezuinige oven of een voertuig zonder CO2-uitstoot mee kopen.

Energietransitie versnellen

Het doel van de uitbreiding is om de energietransitie in Leiden verder te versnellen. De stad wil zo snel mogelijk evenveel energie schoon opwekken als er gebruikt wordt. De eerste stap daarvoor is het isoleren van alle gebouwen in Leiden. Ook zal er steeds minder gebruik gemaakt worden van fossiele brandstoffen zoals aardgas.

Meer informatie

Kijk voor de voorwaarden over de leningen op www.leiden.nl/duurzaam.