Parkeren Molenwerf tijdens Leidens Ontzet

10 september 2024, 20:46

Binnenkort starten de festiviteiten rond de viering van Leidens Ontzet. In de directe woonomgeving van Molenwerf worden de kermis en de feestelijke warenmarkt gehouden. Hierdoor zijn delen van de stad geheel of gedeeltelijk gesloten.

Tijdelijke registratie kenteken

Tijdens de op- en afbouw van de kermis en de kermisdagen zelf kunt u niet bij uw parkeergarage of parkeerplek komen. Op deze dagen geldt een speciale regeling voor iedereen die een parkeerplaats in de garage of parkeerplaats heeft gekocht/gehuurd. Via deze regeling laat u het kenteken van de auto tijdelijk registreren bij de gemeente. U kunt dan van vrijdag 27 september tot en met zaterdag 5 oktober overal in zone A en B (Binnenstad) parkeren. Aan deze registratie zijn geen kosten verbonden.

Bij dit verzoek levert u onderstaande stukken aan:

  • Een kentekenbewijs dat het voertuig op uw naam staat (deel II/I b). Staat de auto op naam van een leasemaatschappij of op naam van de werkgever, dan moet u een verklaring inleveren waarin staat dat u de vaste berijder bent van het voertuig.
  • Een geldig legitimatiebewijs.
  • Een contract waaruit blijkt dat u gebruiker bent van een parkeerplaats in een eigen garage of een eigen parkeerplaats hebt aan de Molenwerf, Marepoortkade, Lammermarkt, Nieuwe Mare of Nieuwe Beestenmarkt.

Dit alles mailt u naar evenenementen@leiden.nl. Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 27 september. Wanneer alles in orde is, krijgt u een bevestigingsmail. Let op: heeft u geen bevestigingsmail ontvangen dan loopt u kans op een parkeerboete.

Weghalen containers

De ondergrondse containers worden verwijderd op donderdag 26 september en weer teruggeplaatst op maandag 7 oktober. Houd er rekening mee dat u die dagen uw afval niet op de door u bekende plekken kwijt kan. De containers bij de Oude Singel en bij de Marepoortkade zijn wel beschikbaar.