Noordeinde - ruimte op straat (2024-005)

23 januari 2024, 14:24

Dit jaar richten we het Noordeinde opnieuw in om de straat mooier, beter en veiliger te maken. Maar er blijft een probleem, vooral in het smalste deel van de straat staan de stoepen vol met fietsen waardoor voetgangers op de rijbaan moeten lopen. Om ruimte te maken voor voetgangers willen we deze situatie verbeteren door extra fietsenrekken in de directe omgeving van het Noordeinde te plaatsen. Daarbij kunnen we uw mening goed gebruiken.

Maak uw keuze

U kon eerder via Doe Mee reageren op mogelijke locaties voor het parkeren van fietsen in de buurt van het Noordeinde. Op basis van de reacties willen we vijf mogelijke locaties voor fietsparkeren voorleggen. In totaal is er voor minimaal 80 fietsen plek nodig. Hoe verdelen we deze plekken het best over de vijf locaties in de buurt? Geef uw verdeling aan ons door, via Doemee.leiden.nl (Project Ruimte op Straat – Fietsparkeren rondom Noordeinde). Dat kan van vrijdag 12 januari tot en met zondag 4 februari 2024.

Vervolg

In het Neeltje van Zuytbrouckhof en de Nova Passage doen we binnenkort onderzoek om te kijken waar kabels en leidingen in de grond liggen. Dan weten we precies waar fietsenrekken kunnen staan (en waar niet) als deze locaties gekozen worden. Na 4 februari verwerken we alle Doe Mee-reacties en verdelen we de 80 plekken voor fietsen over de locaties. We informeren u daar met een brief verder over. We plaatsen deze fietsenrekken naar verwachting vóór juli van dit jaar. 

Informatie en vragen

Meer informatie over het project Ruimte op Straat en het fietsparkeren in de omgeving van het Noordeinde staan op gemeente.leiden.nl/ruimte-op-straat.

Heeft u vragen? Bel 14 071 – keuze 4 of mail naar ons projectteam via autoluw@leiden.nl.

Bedankt voor het meedenken!

Met vriendelijke groet,

Petra Tempelaars
Projectmanager