Leiden verkozen tot Nationale Onderwijsstad 2025

10 oktober 2024, 08:00

Leiden is vanaf 1 januari 2025 een jaar lang Nationale Onderwijsstad. De landelijke stichting Nationale Onderwijsweek heeft dat deze week bekend gemaakt.

Stichting Nationale Onderwijsweek organiseert elk jaar in oktober de Nationale Onderwijsweek (NOW). Deze landelijke stichting gelooft dat je moet investeren in onderwijs om verschil te maken voor de volgende generatie.

Het hele jaar door

Leiden is de eerste Nationale Onderwijsstad die niet alleen tijdens de Nationale Onderwijsweek, maar het hele jaar door activiteiten organiseert. De coördinatie van deze activiteiten ligt in handen van het Leiden Education Fieldlab (LEF), een Leidse netwerkorganisatie die bestaat uit onderwijs, bedrijfsleven, culturele instellingen, Leiden Kennisstad en de gemeente Leiden.

Gelijke kansen

Wethouder Abdelhaq Jermoumi (Kansengelijkheid, Jeugd en Onderwijs) en wethouder Fleur Spijker (Economie, Kennis, Sport en Gezondheid) vinden de titel Leiden Nationale Onderwijsstad bij Leiden passen. Wethouder Jermoumi: “In Leiden vind je het hele scala aan onderwijs, van voorschool tot aan de universiteit. Er zijn veel educatie- en onderwijsprofessionals in de stad en in onze regio. Het mooie is dat zij elkaar ook opzoeken en samenwerken in een groot netwerk om zoveel mogelijk gelijke kansen te bieden op goed onderwijs, zodat alle kinderen en jongeren hun talenten tot ontwikkeling kunnen laten komen.”

Kennisstad

Wethouder Spijker: “In 2025 viert ook de oudste universiteit van ons land, onze Universiteit Leiden, haar 450-jarige bestaan. In 2025 onderstrepen we dat Leiden een ware kennisstad is, waar zowel de universiteit als het hbo en mbo baanbrekende ontdekkingen mogelijk maken, talent zich kan ontplooien en onze kenniseconomie voortdurend blijft innoveren.”

Programma

Volg het nog groeiende programma van Leiden, Nationale Onderwijsstad 2025 op: www.leidennationaleonderwijsstad.nl.