Inloopavond voor plannen Rijndijk 204-212

1 juli 2024, 16:09

Op maandag 8 juli is er van 18.00 tot 20.30 uur een inloopavond voor omwonenden van het pand aan de Rijndijk 204-212. De eigenaren van het pand willen op de plek van het bedrijfsverzamelgebouw graag woningen maken. Omdat dit idee goed aansluit op bij de gemeenschappelijke ambities op het gebied van woningbouw, werkt de gemeente mee aan het onderzoek.

Voordat de ideeën verder uitgewerkt worden, kunnen belangstellenden en omwonenden hun wensen, ideeën en eventuele zorgen delen tijdens de inloopavond.

Het voorlopige bouwplan

Het voorlopige bouwplan gaat uit van ongeveer 55 tot 60 appartementen van verschillende grootte en vijf grotere eengezinswoningen aan een nieuwe kade. Er wordt rekening gehouden met 35% sociale huurwoningen en 35% woningen in het middensegment. Ook is er ruimte voor een buurtgerichte voorziening, zoals een kleine huisartsenpraktijk. Het bouwplan voor Rijndijk 204-212 kan voor meer kwaliteit zorgen op deze plek. Er wordt nagedacht over het toevoegen van groen en betere toegankelijkheid tot het water.

Meer informatie

Stuur een contactformulier met uw vraag of opmerking t.a.v. G. Petrovic. Blijf op de hoogte van deze en andere ontwikkelingen via de online nieuwsbrief Stadsnieuws, aanmelden via www.leiden.nl/nieuwsbrief