Fotowedstrijd Lopen in Leiden

12 maart 2024, 09:30

Wat is dan een betere manier om je in deze stad te verplaatsen dan te voet? Dat is bovendien nog gezond ook. Niet voor niets hebben gemeente Leiden en de Voetgangersbeweging 2024 uitgeroepen tot het “Jaar van de Voetganger”. In dit jaar staat de voetganger een jaar lang centraal. Om lopen in Leiden te vieren, te stimuleren en te verbeteren, organiseert de gemeente Leiden daarom een fotowedstrijd. Jong & oud is uitgenodigd om hun persoonlijke beleving van lopen in Leiden vast te leggen.

Deelnemers worden uitgedaagd om hun meest inspirerende, unieke en/of betekenisvolle foto’s in te sturen die de essentie van lopen in Leiden vastleggen. Hierbij maakt leeftijd en ervaring met fotografie niet uit. Ook kinderen zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen. Zij ervaren lopen in Leiden weer op een heel andere manier.

Wat heb je nodig?

Fotografeer jouw favoriete loopplek, dé prettigste plek om elkaar wandelend te ontmoeten, met elkaar te spelen of fotografeer juist zaken waar je tegenaan loopt. Wij zijn vooral benieuwd naar jouw perspectief. Het enige wat je nodig hebt is een camera of smartphone.

Hoe werkt het?

  • Stuur je foto in naar jaarvoetganger@leiden.nl
  • Vermeld in de e-mail je naam, eventueel je leeftijd, de locatie van de foto en een eventuele toelichting
  • De wedstrijdperiode loopt van 1 maart tot 1 mei 2024

Tentoonstelling stadhuis

De beste foto’s worden tentoongesteld in de foyer van het stadhuis en gedeeld op de sociale media van de gemeente Leiden. De tentoonstelling wordt 27 mei 2024 geopend door wethouder Ashley North (Klimaat, Mobiliteit en Financiën) en is te zien tot 13 juni 2024. Om jouw foto straks goed af te kunnen drukken adviseren we je om de foto in een zo hoog mogelijke resolutie in te leveren.

Jury

De jury bestaat uit wethouder Ashley North, de voorzitter van de Voetgangersbeweging Boudewijn Leeuwenburgh, professioneel fotograaf Hielco Kuipers, beleidsadviseur Mobiliteit Remco Bruijnes en Livia (11 jaar) vertegenwoordigd de jeugd. Zij zullen alle inzendingen beoordelen op creativiteit en het vastleggen van de loopbeleving.

Voetgangers krijgen de ruimte #jaarvandevoetganger