Fietsmaatregelen in de Stevenshof

7 oktober 2024, 12:43

Leiden is een echte fietsstad: twee op de drie Leidenaren fietst dagelijks. Ook in de Stevenshof wordt veel gefietst en daarom werkt de gemeente aan het verbeteren van de verkeersveiligheid voor fietsers. Vanaf 18 oktober worden twee kruispunten in de Stevenshof aangepakt.

Wat gaat er gebeuren

De voorrangssituatie op de kruispunten wordt overzichtelijker.

Bij het kruispunt Sis Heijsterpad en de Stevenshofdreef komen nu drie verschillende wegen samen. Door hier een T-splitsing van te maken, worden de fietspaden op elkaar aangesloten. Hierdoor is het veel duidelijker wie voorrang heeft en is het kruispunt een stuk overzichtelijker. Ook komt er door het samenvoegen van de wegen meer ruimte voor laagblijvend groen.

De ‘zessprong’: het kruispunt Sis Heijsterpad – Maria Montessoripad – Ietje Kooistrapad – Groenrand – Magda de Haasstraat. Dit kruispunt heeft nu zes fietspaden die samenkomen op een grote kruising. Dit zorgt voor verwarring over wie voorrang heeft. Ook wordt het zicht voor fietsers belemmerd door een elektriciteitskast. Het kruispunt krijgt in de nieuwe situatie vier aansluitingen door twee fietspaden al eerder aan te sluiten op het doorgaande fietspad. Hierdoor verbetert het zicht tussen fietsers en de elektriciteitskast staat niet langer meer in het zicht. Ook hier is straks meer ruimte voor groen.

Planning van de werkzaamheden

De werkzaamheden beginnen op vrijdag 18 oktober en duren ongeveer 3 weken. In deze drie weken zullen er (indien nodig) werkzaamheden in het weekend plaatsvinden (zaterdag tussen 09:00-16:00 en zondag tussen 10:00-16:00). Bedrijf Van Doorn Geldermalsen B.V. voert het werk uit.

Bereikbaarheid

Alle straten in de Stevenshof blijven bereikbaar. Omleidingen worden duidelijk aangegeven met gele borden.

Meer informatie

Meer weten over deze werkzaamheden? Bel 14 071 of gebruik het contactformulier.