Enquête over mobiliteit en bestedingen

17 oktober 2024, 00:01

U brengt vast wel eens een bezoek aan de Leidse binnenstad. Bijvoorbeeld om te shoppen, musea te bezoeken of een terrasje te pakken. Komt u dan met de fiets, de auto, het openbaar vervoer of misschien lopend naar onze binnenstad? En wat zijn de uitgaven die u doet?

Centrummanagement Leiden en de gemeente Leiden willen graag meer inzicht krijgen in de voorkeuren.

Hoe komt u naar de stad?

Er zijn verschillende ideeën over het best passende vervoer richting de binnenstad. Sommige ondernemers verwelkomen graag autobezoekers en meer parkeerplaatsen op straat. Een auto biedt comfort, u kunt meer aankopen mee naar huis nemen. De gemeente Leiden wil juist minder auto’s en parkeerplaatsen op straat, om de binnenstad verkeersveiliger, aantrekkelijker en duurzamer te maken.

Zijn we op de goede weg?

Om meer inzicht te krijgen in wat de bezoeker van de stad nu echt prettig vindt, houden Centrummanagement Leiden en de gemeente Leiden een enquête. De resultaten moeten uitwijzen of de gemeente Leiden op goede weg is. Zijn er genoeg fietsenrekken, ruimte op straat of voldoende plek in de parkeergarage? De uitkomsten gebruiken we om ons beleid onder de loep te nemen. En naderhand ook voor evaluaties.

Doet u mee?

Fijn als u de enquête wilt invullen! Dat kan tussen maandag 14 oktober en donderdag 31 oktober. Meedoen kost u ongeveer 5 minuten.