Een geboorteboom voor pasgeboren Leidse inwonertjes

Dit nieuwsbericht is verlopen.
1 mei 2024, 11:56

Iedere pasgeboren Leidse inwoner verdient het om op te groeien in een groene en koele stad. Daarom krijgen alle ouders die in Leiden wonen en de geboorte van hun kindje aangeven, een voucher voor een geboorteboom. Zo moedigt Leiden haar inwoners aan om de stad met bomen te vergroenen en verkoelen. Daarnaast is het natuurlijk leuk om een kindje samen met een boompje te zien groeien en bloeien.

Bomen zijn belangrijk in een versteende stad zoals Leiden. Iedere extra boom in de stad zorgt voor meer verkoeling, schaduw en biodiversiteit. Bovendien verbetert een boom de luchtkwaliteit, vangt CO2 af en vermindert het wateroverlast. Bijna de helft van het grondgebied in Leiden is particulier eigendom, daarom moedigt de gemeente haar inwoners aan om hun stad te vergroenen. Door gratis bomen weg te geven en samen te werken aan een stad die ook voor onze toekomstige generaties prettig blijft.

Geboorteboom

Ouders die een kindje krijgen en in Leiden wonen, krijgen bij de aangifte van hun baby een voucher. Met deze voucher kunnen zij een boompje ophalen bij The Field, Stationsplein 25 in Leiden op twee speciale uitdeelmomenten:

  • Zaterdag 1 juni tussen 13.00 en 16.00 uur
  • Zaterdag 19 oktober tussen 13.00 en 16.00 uur

Is het kindje al eerder geboren in 2024? Dan kunnen de kersverse ouders met het geboortekaartje alsnog een boompje ophalen tijdens de ophaaldagen.

Cool Down City Leiden

In 2023 verzochten GroenLinks, CDA, ChristenUnie en D66 met een motie tijdens de Kaderbrief om samen met Cool Down City Leiden een pilot op te starten voor het uitdelen van bomen aan pasgeboren baby’s. Op de website van Cool Down City kunt u meer informatie vinden over de geboortebomen.