Vertrouwenspersoon jeugdhulp

Vragen of klachten over een medewerker van de jeugdhulp? Dan kun je (of kunt u) terecht bij 1 van de vertrouwenspersonen van Jeugdstem.

Alle (pleeg)kinderen, (pleeg- of groot)ouders en verzorgers die te maken hebben met de jeugdhulp, hebben volgens de Jeugdwet recht op een onafhankelijke vertrouwenspersoon. Daarvoor kunnen zij terecht bij Jeugdstem.

Ondersteuning door de vertrouwenspersoon van Jeugdstem is gratis. De vertrouwenspersonen van Jeugdstem zijn niet in dienst van gemeenten, van wijk- of jeugdteams of van Centra voor Jeugd & Gezin (CJ&G).

Wat kan de vertrouwenspersoon doen?   

Het kan gebeuren dat je (of u) ontevreden bent over de hulp die je krijgt. Als je (of u) er niet uitkomt met de hulpverlener van het wijk- of jeugdteam of Centrum voor Jeugd & Gezin, neem dan contact op met een vertrouwenspersoon van Jeugdstem.

Allereerst luisteren zij naar jouw (uw) verhaal. Soms helpt dat al. In ieder geval zal de vertrouwenspersoon je (uw) verhaal altijd serieus nemen. Zij of hij informeert je (u) over je (uw) rechten en geeft advies. Ook kan de vertrouwenspersoon je(u) ondersteunen bij het opstellen van een klachtbrief en bij een gesprek met het wijk- of jeugdteam, of met het Centrum voor Jeugd & Gezin.

Zo bereik je Jeugdstem

  • Bel gratis naar: 088 555 1000 op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur.
  • Chat met een vertrouwenspersoon via de website Jeugdstem. De chat is open van maandag t/m donderdag van 16.00-20.00 uur en op vrijdag van 15.00-17.00 uur.