Jeugdhulp
Hebt u meer hulp nodig voor uw kind dan het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) kan bieden? Neem dan contact op met het Jeugdteam Leidse Regio bij u in de buurt.
Jeugdteams Leidse Regio
Leiden heeft 7 jeugdteams. Elk jeugdteam bestaat uit verschillende hulpverleners, zoals maatschappelijk werkers, psychologen en mensen met ervaring in de gehandicaptenzorg. Ze helpen bij alle denkbare opgroei- en opvoedingsproblemen, psychische problemen en stoornissen. Eén persoon uit het team is het vaste aanspreekpunt van de persoon die hulp nodig heeft. De jeugdteams werken samen met huisartsen, scholen en andere specialisten.
Aanvraag
Neem contact op met een jeugdteam van gemeente Leiden bij u in de buurt. Dat kan per e-mail of via de telefoon. Of u kunt u als ouder direct aanmelden bij Jeugdteams Leidse regio. Na een gesprek met een van de medewerkers van het team wordt er een (gezins)plan gemaakt. Daar staat ook in welke hulp uw kind of uw gezin krijgt.
Problemen met jeugdhulp?
Bent u ontevreden over de hulp die u krijgt? En kunt u dit niet met de hulpverlener bespreken? Neem dan contact op met een onafhankelijke vertrouwenspersoon. Lees hierover meer op de pagina Vertrouwenspersonen jeugdhulp.
Bent u verwijzer of aanbieder?
Kijk voor meer informatie op de website van Serviceorganisatie Zorg Holland Rijnland.
Regels en tarieven pgb jeugdhulp
- Nadere regels Jeugdhulp: hierin staan de regels over het pgb jeugdhulp.
- Tarieven voor pgb Jeugdhulp 2025
Zie ook de Regelhulp voor pgb jeugdzorg van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
Meer informatie
- Verordening Jeugdhulp gemeente Leiden: hierin staat op welke manier we precies werken in de regio.
- Zie ook de toelichting op de Verordening Jeugdhulp.
- Vaststellen verordening Jeugdhulp gemeente Leiden
- Hart voor de jeugd – regionaal beleidsplan transitie Jeugdzorg Holland Rijnland, versie Leiden (pdf, 564 kb)
- Voor alle jongeren perspectief gemeente Leiden 2016. Hierin staat wat we willen doen voor jongeren in een kwetsbare positie.
Op de website van Hoezitdat vind je een betrouwbaar antwoord op vragen over onder andere:
- je lijf
- relaties
- loverboys
- vrijen, soa
- roken, alcohol, drugs
- school
- depressie
- ruzie
- misbruik
- mishandeling
- pesten (ook digitaal)
- geld
Een veilig thuis
Iedereen verdient een veilig thuis. Soms is daar hulp van buitenaf bij nodig. Veilig Thuis geeft advies en informatie en organiseert hulp. Wil je iemand spreken? Je kunt 24 uur per dag bellen naar Veilig Thuis via 0800 2000. Dat kan ook zonder je naam te noemen als je dat prettiger vindt.