Jeugdhulp

Hebt u meer hulp nodig voor uw kind dan het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) kan bieden? Neem dan contact op met het Jeugdteam Leidse Regio bij u in de buurt.

Jeugdteams Leidse Regio

Leiden heeft 7 jeugdteams. Elk jeugdteam bestaat uit verschillende hulpverleners, zoals maatschappelijk werkers, psychologen, jeugdhulpverleners en mensen met ervaring in de gehandicaptenzorg. Ze helpen bij alle denkbare opgroei- en opvoedingsproblemen, psychische problemen en stoornissen. Eén persoon uit het team is het vaste aanspreekpunt van de persoon die hulp nodig heeft. De jeugdteams werken samen met huisartsen, scholen en andere specialisten.

Aanvraag

Neem contact op met een jeugdteam van gemeente Leiden bij u in de buurt. Dat kan per mail of via de telefoon. Of u kunt u als ouder direct aanmelden bij Jeugdteams Leidse regio. Na een gesprek met een van de medewerkers van het team wordt er een (gezins)plan gemaakt. Daar staat ook in welke hulp uw kind of uw gezin krijgt.

Problemen met jeugdhulp?

Het kan gebeuren dat je (of u) ontevreden bent over de hulp die je krijgt. Kom je (of u) er niet uit met de hulpverlener van het wijk- of jeugdteam of het Centrum voor Jeugd en Gezin Neem dan contact op met een onafhankelijke vertrouwenspersoon van Jeugdstem. De vertrouwenspersoon is er voor alle (pleeg)kinderen, (pleeg- of groot)ouders en verzorgers die te maken hebben met de jeugdhulp. Lees hierover meer op onze pagina Vertrouwenspersonen jeugdhulp.

Bent u verwijzer of aanbieder?

Kijk voor meer informatie op de website van Serviceorganisatie Zorg Holland Rijnland.

Regels en tarieven pgb jeugdhulp

Zie ook de Regelhulp voor pgb jeugdzorg van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Loopt uw zorgovereenkomst door van 2023 in 2024?

Voor PGB-houders waarbij de zorgovereenkomst doorloopt in 2024 gelden de maximumtarieven van 2023. Vandaar dat deze bedragen hieronder ook nog te vinden zijn. Voor verlengingen en nieuwe zorgovereenkomsten die starten op of na 1 januari 2024 gelden de maximumtarieven voor 2024.

Tarieven voor het PGB jeugdhulp 2023

Leids beleid jeugdhulp