RijnlandRoute

De RijnlandRoute is een nieuwe wegverbinding tussen Katwijk, via de A44, en de A4 bij Leiden.

Nu rijden auto’s van de A4 naar de A44 via het Leids wegennet (N206). Het verkeer op het Lammenschansplein, de Dr. Lelylaan en de Plesmanlaan staat elke dag vast. Deze wegen worden straks door de RijnlandRoute ontlast.

Met de RijnlandRoute zorgen we voor de toekomstige bereikbaarheid, leefbaarheid en economische ontwikkeling in de regio Holland Rijnland.

Projectinformatie

Algemene vragen over de RijnlandRoute kunt u e-mailen aan de provincie Zuid-Holland. Informatie over de RijnlandRoute vindt u op de website van het project. Hier kunt u zich ook aanmelden voor nieuws alerts van het project.

Impressie Rijnlandroute ter hoogte van de Stevenshof
 • Besluit bomenkap en bomencompensatieplan N206 Europaweg ter inzage

  De provincie Zuid-Holland heeft een omgevingsvergunning voor de bomenkap bij de gemeente Leiden aangevraagd. Dit besluit ligt nu ter inzage.

  Lees meer
 • Stap verder in project RijnlandRoute Europaweg

  De N206 Europaweg is één van de belangrijkste onderdelen van de RijnlandRoute voor Leiden. De gemeente Leiden en de provincie Zuid-Holland hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

  Lees meer
 • Informatieavond Europaweg: 8 november 2022

  Dinsdag 8 november vindt er een informatieavond plaats over de N206 Europaweg. Omwonenden en andere geïnteresseerden zijn die dag van harte welkom tussen 19.00 tot 21.00 uur in het informatiecentrum van de RijnlandRoute.

  Lees meer