Nieuwe straatparkeren centrum

In de binnenstad van Leiden is het straatparkeren veranderd. Alle parkeerplekken op straat zijn voor vergunninghouders, met uitzondering van een aantal locaties waar bezoekers maximaal 2 uur kunnen parkeren. Het nieuwe straatparkeren is in juni 2022 van start gegaan.

Bewoners op straat, bezoekers in de parkeergarage

Leiden groeit, en we willen de stad leefbaar en bereikbaar houden en de binnenstad autoluw maken. Daarom reserveren we parkeren op straat voor bewoners, hun visite en andere vergunningen zoals de bedrijfs-, klussenbus-, mantelzorg- en gehandicaptenparkeervergunning. Bezoekers die met de auto komen, parkeren in de parkeergarages. Nieuw zijn de kortparkeerlocaties (pdf, 2,46 mb) in de buurt van bijvoorbeeld winkels waar bezoekers maximaal 2 uur kunnen parkeren.

    Wat gaat er veranderen?

    Vrijwel alle parkeerplekken in de binnenstad zijn nu bestemd voor vergunninghouders. Hier kan alleen worden geparkeerd met een vergunning of een dagkaart. Ook de week-, maand- en jaarkaart zijn hier geldig. Bij de parkeerautomaten op straat kunt u een dagkaart kopen (vergunninghoudersparkeren) of maximaal twee uur parkeren (kortparkeren). Bij de rode-kap-automaten in de Doezastraat en Lange Mare mogen bezoekers maximaal 2 uur parkeren, maar is de parkeervergunning niet geldig. Verkeersborden geven de parkeersituatie aan. Ook de belzones voor mobiel parkeren zijn aangepast zodat parkeerders het juiste tarief betalen.

    Veelgestelde vragen

    Contact

    Meer weten over het project? Neem contact op met de gemeente via het contactformulier of bel: 14 071.