Fietsenstalling achter de Hartebrugkerk

Veel Leidenaren komen op de fiets naar de binnenstad. Dit is op de Lange Mare goed te zien, vooral op de zaterdagen. Dan staan hier veel fietsen. De gemeente huurt al jaren het achterterrein van de Hartebrugkerk, maar daar zijn onvoldoende fietsparkeerplekken. Dit wil de gemeente verbeteren door de fietsenstalling uit te breiden. We gaan dat samen met het bestuur van de Hartebrugkerk doen.

De uitbreiding zorgt voor minder geparkeerde fietsen op straat waardoor de omgeving leefbaar en toegankelijk blijft. Dit is ook goed voor de economie en de winkeliers en ondernemers in de binnenstad. 

Impressie van de achterkant van de Hartebrugkerk vanaf de Lange Mare. Je ziet de nieuwe Romanuszaal op het dak van de nieuwe fietsenstalling. De kleinere impressie geeft het bovenaanzicht van de toekomstige situatie met de Romanuszaal en de daktuin.

Wat gaat er gebeuren?

  • Het aantal parkeerplekken voor fietsen gaat van 125 naar zo’n 350 plekken.
  • Er komt ruimte voor minimaal 40 buitenmodelfietsen waarvan ongeveer 4 bakfietsen.
  • De fietsenstalling is straks elke dag geopend.
  • De Romanuszaal krijgt een plek op het dak van de fietsenstalling.

Daarbij is er ook een wens voor een openbaar toegankelijk toilet, ook voor mindervaliden.
De fietsenstalling blijft op de begane grond en blijft bewaakt.

Ontwerp

Het ontwerp is gemaakt door ATELIER jelle verheijen, samen met het kerkbestuur en de gemeente.

Vragenlijst

Voor de inrichting en openingstijden van de nieuwe stalling zijn we benieuwd naar uw ervaringen als fietsparkeerder in Leiden. We onderzoeken dit met een online vragenlijst. Zo bereiken we de huidige fietsparkeerders, maar ook bewoners en bezoekers die in de toekomst hier hun fiets willen parkeren.

Doet u mee? U kunt de vragenlijst invullen tot en met woensdag 31 mei.

Autoluwe binnenstad

Dit project is onderdeel van het programma Autoluwe binnenstad. Samen maken we ruimte voor een groene, leefbare en vitale binnenstad. Hierbij moedigen we het gebruik van schone vormen van vervoer zoals de fiets aan.

Contact

Meer weten over dit project? Neem contact op met de gemeente via het contactformulier of bel: 14 071.

  • Denk mee over de nieuwe fietsenstalling

    Voor de inrichting en openingstijden van de nieuwe fietsenstalling achter de Hartebrugkerk zijn we benieuwd naar uw ervaringen als fietsparkeerder in Leiden.

    Lees meer