Noorderkwartier-Oost

In 2018 is de gemeente Leiden begonnen met de voorbereidingen voor de herinrichting van Noorderkwartier Oost. De straten en pleinen worden opgeknapt en delen van het riool worden vervangen. Samen met de buurt maakt de gemeente een ontwerp. De wijk wordt mooier, netter en groener. De gemeente pakt de wateroverlast aan en speelt in op de veranderingen van het klimaat. Het voorkomen van hitte- en wateroverlast speelt daarbij een hoofdrol.

Gele regenlaarzen spetteren in een hele grote plas regenwater. Je ziet ook de benen van degene die de laarzen draagt, maar niet de rest van de persoon.

Meer groen en minder stenen, dat is een van de belangrijkste oplossingen. Op die manier kan  regenwater makkelijk weglopen in de grond. Het doel is om niet alleen op straat, maar ook in tuinen voor meer groen en minder stenen te zorgen. De gemeente gaat daarom in gesprek met buurtbewoners over de inrichting van hun tuin. Samen kunnen we maatregelen nemen om wateroverlast te verminderen. Bekijk dit animatiefilmpje voor meer uitleg en zie ook GaGoed voor meer informatie.

Contact

Meer weten over het project? Neem contact op met de gemeente via het contactformulier of bel: 14 071.

 • Uitkomst enquête verwerkt in rapport

  In de zomermaanden hebben ruim 80 inwoners de enquête over het project Noorderkwartier Oost ingevuld op doemee.leiden.nl. Alle antwoorden zijn verwerkt in een rapport.

  Lees meer
 • Enquête platform DoeMee

  Op dit moment wordt de uitkomsten van de enquête van afgelopen zomer (met veel vragen over het bezit van auto’s, parkeren en de toevoeging van groen) verwerkt. Zodra het rapport er is wordt het aan alle deelnemers gestuurd en op deze projectpagina geplaatst.

  Lees meer
 • Werkzaamheden eerste twee straten gestart

  Op maandag 5 oktober zijn de werkzaamheden gestart voor Fase 1 van het project Noorderkwartier Oost. Het gaat hierbij om de Anna Paulownastraat en Julianastraat. Deze straten worden opnieuw ingericht en krijgen een nieuw, gescheiden riool. Bij vragen kunt u...

  Lees meer
 • Verslag inloopbijeenkomst

  Op 1 juli organiseerde de gemeente een drukbezochte inloopbijeenkomst over het voorlopig ontwerp voor de herinrichting van de Julianastraat en de Anna Paulownastraat.

  Lees meer
 • Uitvoeringsbesluit vastgesteld en inloopbijeenkomst

  Op 20 juni heeft de gemeenteraad het Kaderbesluit project Klimaatbestendige openbare ruimte Noorderkwartier Oost vastgesteld. De Anna Paulownastraat en de Julianastraat zijn de eerste straten die nu aangepakt worden.

  Lees meer
 • Veelgestelde vragen

  Voor het project Noorderkwartier Oost is een document gemaakt met daarin antwoorden op de meest gestelde vragen.

  Lees meer