Noorderkwartier Oost

De gemeente Leiden start in 2018 met de voorbereidingen voor de herinrichting van Noorderkwartier Oost. De straten en pleinen worden opgeknapt en delen van het riool worden vervangen. Samen met de buurt maakt de gemeente een ontwerp. De wijk wordt mooier, netter en groener. De gemeente pakt de wateroverlast aan en speelt in op de veranderingen van het klimaat. Het voorkomen van hitte- en wateroverlast speelt daarbij een hoofdrol.

Meer groen en minder stenen, dat is een van de belangrijkste oplossingen. Op die manier kan  regenwater makkelijk weglopen in de grond. Het doel is om niet alleen op straat, maar ook in tuinen voor meer groen en minder stenen te zorgen. De gemeente gaat daarom in gesprek met buurtbewoners over de inrichting van hun tuin. Samen kunnen we maatregelen nemen om wateroverlast te verminderen. Zie GaGoed voor meer informatie.

 

Gele regenlaarzen spetteren in een hele grote plas regenwater. Je ziet ook de benen van degene die de laarzen draagt, maar niet de rest van de persoon.

Contact

Meer weten over het project? Neem contact op met de gemeente via het contactformulier of bel: 14 071.

  • Win een groene opknapbeurt voor uw tuin!

    Woont u in Noorderkwartier Oost? Dan is dit uw kans om uw eigen groene tuin inclusief aanleg te winnen, ontworpen door tv-tuinman Lodewijk Hoekstra! Zo doet u mee....

    Lees meer