Noorderkwartier-Oost

In 2018 is de gemeente Leiden begonnen met de voorbereidingen voor de herinrichting van Noorderkwartier Oost. De straten en pleinen worden opgeknapt en delen van het riool worden vervangen. Samen met de buurt maakt de gemeente een ontwerp. De wijk wordt mooier, netter en groener. De gemeente pakt de wateroverlast aan en speelt in op de veranderingen van het klimaat. Het voorkomen van hitte- en wateroverlast speelt daarbij een hoofdrol.

Foto van gele regenlaarzen spetteren in een hele grote plas regenwater. Je ziet ook de benen van degene die de laarzen draagt, maar niet de rest van de persoon.

Meer groen en minder stenen, dat is een van de belangrijkste oplossingen. Op die manier kan  regenwater makkelijk weglopen in de grond. Het doel is om niet alleen op straat, maar ook in tuinen voor meer groen en minder stenen te zorgen. De gemeente gaat daarom in gesprek met buurtbewoners over de inrichting van hun tuin. Samen kunnen we maatregelen nemen om wateroverlast te verminderen. Bekijk dit animatiefilmpje voor meer uitleg en zie ook GaGoed voor meer informatie.

Contact

Meer weten over het project? Neem contact op met de gemeente via het contactformulier of bel: 14 071.

  • Fase 1 van het project is afgerond

    Bekijk de filmpjes.

    Lees meer
  • Veelgestelde vragen

    Voor het project Noorderkwartier Oost is een document gemaakt met daarin antwoorden op de meest gestelde vragen.

    Lees meer