Verbeekstraat

De Verbeekstraat in De Mors, inclusief Plesmanlaan 100, gaat de komende jaren veranderen, van kantorenlocatie tot aantrekkelijk woongebied met een groen ingerichte openbare ruimte. Het wordt een volwaardige en levendige plek om te wonen, met tussen de 700 en 1000 woningen, parkeerplekken op eigen terrein, kleinschalige voorzieningen en veel aandacht voor duurzaamheid.
 

De Verbeekstraat in vogelperspectief

Nota van Uitgangspunten

Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met de Nota van Uitgangspunten bouwplan Verbeekstraat en deze ter vaststelling aan de gemeenteraad aangeboden. Daarmee wordt de bouw van ongeveer 250 woningen mogelijk binnen de randvoorwaarden van het Ontwikkelperspectief De Mors en de Omgevingsvisie 1.1. De uitgangspunten zijn aangescherpt na participatie van de omgeving.

30% van de woningen komt beschikbaar voor sociale huur en 40% voor middeldure koop, met woninggroottes tussen de 45 m² en 80 m² GBO. Het overige deel bestaat uit huur en koop met woninggroottes vanaf 60m² GBO. Naast woningen is er in het plan ook ruimte voor kleinschalige en buurtgerichte voorzieningen. Het bestemmingsplan en omgevingsplan zal hierop worden aangepast. Met het transformeren van kantoorpanden en het toevoegen van nieuwbouw in de Verbeekstraat wordt ook de openbare ruimte opnieuw ingericht, met bijzondere aandacht voor klimaatadaptatie en biodiversiteit.

Plesmanlaan 100

Meer informatie over Plesmanlaan 100.

Contact

Meer weten? Neem contact op met de gemeente via het contactformulier of bel: 14 071.

Blijf op de hoogte

U ontvangt vanzelf informatie over projecten die bij u in de buurt spelen. Daarnaast kunt u:

  • Regelmatig deze webpagina bekijken
  • Een abonnement nemen op Stadsnieuws, de online nieuwsbrief van de gemeente Leiden (Kies optie ‘De Mors)
  • Berichtgeving volgen op Facebook, Linkedin, Twitter en in de Stadskrant.