Eerste hulp bij geldzorgen

Hebt u zorgen over geld? Lukt het niet om rekeningen op tijd te betalen? Een kleine schuld kan snel een grote zorg worden. Daarom staat in de wet dat de woningbouwvereniging, uw zorgverzekeraar of het water- en energiebedrijf aan de gemeente mogen doorgeven als u een rekening niet hebt betaald. Het Team Eerste Hulp bij Geldzorgen stuurde u daarover een brief.

Wat is Team Eerste Hulp bij Geldzorgen?

Het Team Eerste Hulp bij Geldzorgen is van de gemeente en van het Sociaal Wijkteam. De medewerkers van Team Eerste Hulp bij Geldzorgen zijn financiële experts en maatschappelijk werkers. Zij weten precies wat u kunt doen bij te weinig geld en bij betalingsachterstanden.

Hebt u een brief gekregen?

Heeft de woningbouwvereniging, uw zorgverzekeraar of het water- en energiebedrijf doorgegeven dat u een rekening niet hebt betaald? Dan stuurt het Team Eerste Hulp bij Geldzorgen u een brief. In de brief vragen we u om contact op te nemen.

U kunt het Team Eerste Hulp bij Geldzorgen bellen op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur op telefoonnummer 071 – 516 55 55. U kunt ook een mail sturen aan teamehbg@leiden.nl.

Wat gebeurt er als u contact opneemt?

Samen met u kijkt een medewerker van het Team Eerste Hulp bij Geldzorgen wat er aan de hand is. En hoe we u kunnen helpen. Wat we precies doen, ligt aan uw situatie. En aan wat u nodig hebt.

De hulp van Team Eerste Hulp bij Geldzorgen is gratis.

Geen brief gekregen, maar wilt u wel hulp?

U kunt niet zelf hulp vragen bij Team Eerste Hulp bij Geldzorgen. Maar u kunt voor hulp wel contact opnemen met schuldhulpverlening. Of met het sociaal wijkteam bij u in de buurt.

Bent u ondernemer en wilt u hulp? Dan vindt u op Hulp voor ondernemers informatie over verschillende mogelijkheden.

Hoe zit het met uw privacy?

Team Eerste Hulp bij Geldzorgen krijgt alleen informatie van organisaties waarmee we dat hebben afgesproken. En alleen als u een rekening niet hebt betaald. We houden ons aan alle regels die in de wet (AVG) staan over uw privacy.