Parkeervergunning voor zorgverleners

Hebt u een praktijk als zelfstandig werkende huisarts, verloskundige of dierenarts? Of werkt u - als zzp’er of in loondienst - bij een professionele (thuis)zorg- of hulpverleningsinstelling? Dan kunt u een digitale zorgparkeervergunning aanvragen. Met deze zorgparkeervergunning kunt u in heel Leiden parkeren op straat. Zo kunt u snel bij uw patiënten zijn.

Voorwaarden

  • Uw praktijk of zorginstelling staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. De praktijk hoeft niet in het gebied met betaald parkeren te liggen.
  • Leg uit waarom u de zorgparkeervergunning nodig heeft.

Op de zorgparkeervergunning kunt u meerdere kentekens toevoegen maar er kan slechts één kenteken actief staan. Voor dit actieve kenteken is de zorgparkeervergunning dan geldig.

Waar mag ik parkeren?

U mag met een zorgparkeervergunning parkeren in alle gebieden (zone A en B) waar betaald parkeren geldt. U kunt gebruikmaken van de parkeerplaatsen voor kortparkeren én de vergunninghouderplaatsen. Het maakt hierbij niet uit waar uw praktijk is gevestigd.

U mag met deze vergunning niet parkeren op een autodate-parkeerplaats of een parkeerplaats bij een oplaadpunt voor elektrische auto’s.