Parkeervergunning voor werknemers Zaterdag

Moet u bij uw bedrijf of organisatie in de buurt betalen om te parkeren en is uw bedrijf open op zaterdag? Vraag dan een parkeervergunning voor de zaterdag aan voor uw werknemers of voor uzelf. Dit kan ook als u eigenaar van een bedrijf of zzp'er bent.

U krijgt de werknemersparkeervergunning Z voor een bepaald gebied in zone B.

Voorwaarden

  • U moet aantonen dat uw bedrijf open is op zaterdag en dat uw medewerkers werken.
  • Uw bedrijf of organisatie (of een nevenvestiging) zit in zone A of zone B van het gebied met betaald parkeren. Kijk op de parkeervergunningenkaart in welke zone uw bedrijf zit of zoek het op in de straatnamenlijst (pdf, 4,95 mb).
  • De gemeente Leiden kijkt naar het adres waarmee uw bedrijf staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
  • Uw voertuig is geen kampeerauto of voor deze doeleinden ingericht.

U krijgt de werknemersparkeervergunning Z voor het parkeren op een bepaald parkeerterrein of in een bepaald gebied. Zit uw bedrijf of organisatie in zone A, dan krijgt u een werknemersparkeervergunning Z voor gebied III of V (gelegen in zone B). Zit uw bedrijf of organisatie in zone B? Dan staat in de vergunning in welk gebied u mag parkeren. Dit kan een ander gebied zijn dan waar uw bedrijf of organisatie zit. Bekijk de indeling van de werknemersgebieden (pdf, 160 kb).

Waar en wanneer is uw werknemersparkeervergunning Z geldig?

  • Kijk op de plattegrond (pdf, 160 kb) met de werknemersgebieden waar uw werknemersvergunning geldig is.
  • De vergunning is geldig op zaterdag van 09.00 tot 19.30 uur en alleen voor het gebied waarvoor de vergunning is verleend.
  • U mag niet parkeren bij autodate-parkeerplaatsen.

Wilt u weten waar uw werknemersparkeervergunning geldig is? Kijk op de plattegrond (pdf, 160 kb) met de werknemersgebieden waar uw werknemersvergunning geldig is.