Parkeervergunning voor verenigingen

Is uw vereniging gevestigd in een gebied met betaald parkeren? Vraag dan een verenigingsparkeervergunning aan. U krijgt maximaal 2 parkeervergunningen voor uw vereniging.

Voorwaarden

  • Het adres van de vereniging ligt in 1 van de zones met betaald parkeren. Het gaat om het adres waarop de vereniging staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
  • U kunt duidelijk maken waarom het voor uw taken belangrijk is dat u uw auto daar moet parkeren.

U mag met de verenigingsparkeervergunning alleen parkeren in de parkeervergunningzone waarvoor u deze vergunning hebt gekregen.

Aan de verenigingsvergunning kunt u meerdere kentekens koppelen, maar er kan slechts één kenteken tegelijk actief staan. De vergunning is geldig voor het kenteken dat actief staat.

Zone A, B en C

Het gebied met betaald parkeren in Leiden is verdeeld in zones.

  • Zone A: centrum
  • Zone B: wijken rondom het centrum 
  • Zone C: de wijken Hoge Mors, Boshuizen, Fortuinwijk, Vlietpoort (en de Vlietzone), Oostvliet, Klein Cronestein en Meerburg. Zone C is onderverdeeld in C1, C2, C3 en C4.

U kunt op dit moment voor zone C1 en C2 een parkeervergunning aanvragen. Zone C3 en C4 volgen begin 2024. Meer informatie vindt u op de projectpagina: www.leiden.nl/uitbreidingbetaaldparkeren.

Kijk op de parkeervergunningenkaart in welke zone u woont of zoek het op in de straatnamenlijst (pdf, 4,95 mb).