Parkeerkaart

Wilt u parkeren in een gebied waar u moet betalen? Dan kunt u bij de parkeerautomaat een dagkaart kopen voor de hele dag. U kunt ook een weekkaart, een maandkaart of een jaarkaart kopen. Zo hoeft u niet steeds naar de automaat en dit is mogelijk goedkoper.

De parkeerkaart geldt in het hele gebied met betaald parkeren.

Bij de dagkaart (24 uur geldig) voert u uw kentekennummer in bij de parkeerautomaat als u de parkeerkaart koopt. U krijgt geen papieren kaart meer om in de auto te leggen. Parkeercontroleurs scannen het kenteken en weten zo dat u betaald heeft.

De weekkaart, maandkaart en jaarkaart kunt u via het e-loket van de gemeente Leiden kopen.

U krijgt geen papieren vergunning, maar vult online het kenteken in van de auto waarvoor u de parkeerkaart gebruikt. Parkeercontroleurs scannen het kenteken en weten zo dat u een parkeerkaart heeft.

Voorwaarden

Iedereen kan een parkeerkaart kopen. De parkeerkaart geldt op alle betaalde parkeerplaatsen en vergunninghouderplaatsen in het hele gebied met betaald parkeren voor de periode waarvoor u hebt betaald. U mag niet parkeren bij autodate-parkeerplaatsen.

Op de parkeerkaart kunt u online meerdere kentekens toevoegen maar er kan slechts één kenteken actief staan. Voor dit actieve kenteken is de parkeerkaart dan geldig.