Parkeerkaart

Wilt u parkeren in een gebied waar u moet betalen? Dan kunt u bij de parkeerautomaat een dagkaart kopen voor de hele dag. U kunt ook een weekkaart, een maandkaart of een jaarkaart kopen via het e-loket. Zo hoeft u niet steeds naar de automaat en dit is mogelijk goedkoper.

Dagkaart

Een dagkaart (24 uur geldig) koopt u voor de zone waarin u parkeert. U voert uw kenteken in bij de parkeerautomaat als u de dagkaart koopt. U krijgt geen papieren kaart meer om in de auto te leggen. Parkeercontroleurs scannen het kenteken en weten zo dat u betaald hebt.

Weekkaart, maandkaart of jaarkaart 

Een weekkaart, maandkaart of jaarkaart  geldt in het hele gebied met betaald parkeren. Deze kunt u via het e-loket van de gemeente Leiden kopen. U krijgt geen papieren vergunning, maar vult online het kenteken in van de auto waarvoor u de parkeerkaart gebruikt. Parkeercontroleurs scannen het kenteken en weten zo dat u een parkeerkaart hebt.

Voorwaarden

Iedereen kan een parkeerkaart kopen. De parkeerkaart geldt op alle betaalde parkeerplaatsen en vergunninghouderplaatsen in het hele gebied met betaald parkeren voor de periode waarvoor u hebt betaald. U mag niet parkeren bij autodate-parkeerplaatsen.

Op de parkeerkaart kunt u online via het e-loket parkeren meerdere kentekens toevoegen, maar er kan maar één kenteken actief staan. Voor dit actieve kenteken is de parkeerkaart dan geldig. Let op! Dit geldt alleen voor de week-, maand- en jaarkaart.