Ik zoek een parkeerplaats

In Leiden kunt u kiezen tussen parkeren op straat en parkeren in een van de parkeergarages. Bekijk de stadskaart met informatie over de zones en tarieven, en de locaties van de parkeergarages. Of kom op de fiets en parkeer gratis.

Parkeergarages en parkeerterreinen

Leiden heeft een autoluwe binnenstad. In en rond het centrum vindt u een aantal parkeergarages en -terreinen. Kijk op de Stadskaart of op Visit Leiden voor de mogelijkheden. Via Reserveer & Parkeer kunt u vooraf een parkeerplek reserveren. U kunt ook kiezen voor een abonnement in een van de gemeentelijke parkeergarages.

Parkeren op straat

In een groot deel van Leiden geldt betaald parkeren. De dagen en tarieven van betaald parkeren verschillen per zone. U kunt betalen bij de dichtstbijzijnde parkeerautomaat of via mobiel parkeren. Ook zijn er diverse parkeerkaarten en parkeervergunningen beschikbaar.

Wilt u weten of in uw straat betaald parkeren geldt? Bekijk de straatnamenlijst (pdf, 3,62 mb).

Let op: voorjaar 2022 wordt het centrum van Leiden volledig vergunninghoudersparkeren, met uitzondering van kortparkeren (max 2 uur) op een aantal locaties. Bezoekers met de auto kunnen terecht in de parkeergarages.

Parkeren touringcars, grote voertuigen en caravans

In Leiden zijn regels en locaties voor het parkeren van touringcars en van grote voertuigen. Voor het parkeren van een caravan op straat gelden ook regels.