Vergunning ligplaats bedrijfsvaartuig aanvragen

Wilt u een vaste ligplaats voor uw bedrijfsvaartuig? Dan hebt u een ligplaatsvergunning nodig. Passagiersschepen, zoals rondvaartbedrijven of botenverhuurbedrijven hebben ook een exploitatievergunning nodig. Daarin staan onder meer de veiligheidsvoorschriften voor uw vaartuig.

Op dit moment verleent de gemeente Leiden geen ligplaatsvergunningen voor bedrijfsvaartuigen. De gemeente Leiden zal in de loop van dit jaar overgaan tot het verloten van de nog beschikbare ligplaatsen voor bedrijven. U kunt uw interesse voor een bedrijfsligplaats laten weten door een email te sturen naar unit.pmw@leiden.nl. Zodra duidelijk is wanneer de loting is, wordt dit bekend gemaakt via deze website en de Stadskrant. Iedereen die zijn of haar interesse voor een ligplaats heeft laten weten, wordt persoonlijk geïnformeerd over de datum van de loting. Hebt u nog vragen? Neem dan contact op met 14 071.

Afspraak maken

Voor het aanvragen van een ligplaatsvergunning of exploitatievergunning moet u een afspraak maken. Bel 14 071 voor meer informatie.

Kosten

  • exploitatievergunning aanvragen: € 100,25
  • ligplaatsvergunning aanvragen of wijzigen: € 39,39

plus

  • jaarlijks bedrag aan binnenhavengeld (berekend op soort en lengte schip). Voor het betalen van het binnenhavengeld krijg u elk jaar een factuur thuisgestuurd. Betaalt u het binnenhavengeld niet, dan kan de vergunning worden ingetrokken.

Hoelang duurt het?

Binnen maximaal 13 weken neemt de gemeente een besluit. Voor het verlenen van een exploitatievergunning geldt een periode van 8 weken.