Reclame-uitingen plaatsen

Wilt u reclame-uitingen aan uw gevel of bij uw (bedrijfs)pand plaatsen? Dan hebt u als bedrijf of inwoner een omgevingsvergunning nodig.

Vergunningcheck en aanvraag  

Als u een reclame-uiting wil  plaatsen, hebt u mogelijk een omgevingsvergunning nodig. U kunt via de vergunningcheck zien of u een vergunning nodig hebt. Kies bij de vergunningcheck het zoekwoord reclame. U krijgt dan de werkzaamheid: reclame of informatiebord plaatsen. Na het doorlopen van de vergunningcheck kunt u direct de vergunning aanvragen. Hiervoor moet u inloggen met DigiD. 

U moet voldoen aan de regels in het Modellenboek Gevelreclame (pdf, 2,27 mb).

Meer informatie over een omgevingsvergunning aanvragen 

Bekijk ook de pagina Omgevingsvergunning aanvragen. Hier vindt u meer informatie over het aanvragen van een omgevingsvergunning, de kosten en hoelang het duurt. 

Stadsschoon, lichtmastreclame en A0-displays 

  • Beplakken van ramen of het beschilderen van muren dat geen vorm van een reclame-uiting is: u hebt een stadsschoonvergunning (pdf, 58 kb) via de gemeente nodig.
  • Lichtmastreclame plaatsen: neem contact op met het Nationaal Publiciteitsbureau (NPB). Bel 088-1335555 of kijk op de website van het Nationaal Publiciteitsbureau.
  • Reclame plaatsen op A0-reclamedisplays (bevestigd aan lantaarnpalen): neem contact op met Hoffman Outdoor Media. Bel 050-5250525 of kijk op de website van Hoffman Outdoor Media.

Winkeluitstallingen

U hebt geen vergunning nodig voor uitstallingen (behalve voor reclame) als deze bedoeld zijn om de ingang mooier te maken als:

  • de uitstalling binnen 100 centimeter van de gevel van de bijbehorende winkel blijft
  • de blindengeleidestrook en de ruimte 50 centimeter aan beide kanten van de strook vrij blijven van obstakels

U moet voldoen aan de regels in het Modellenboek Gevelreclame (pdf, 2,27 mb).