Hulp voor ondernemers die geraakt zijn door de coronacrisis

Hebben de coronacrisis en de lockdown voor u en uw onderneming grote gevolgen? En heeft u behoefte aan hulp? Dan kunt u terecht bij de ondernemersdesk.

De gemeente Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest hebben samen een ondernemersdesk opgericht. De ondernemersdesk brengt samen met u uw situatie in kaart. Daarna zorgt de ondernemersdesk ervoor dat u goed wordt doorverwezen naar instanties die u verder kunnen helpen.

Hoe kunt u in contact komen met de ondernemersdesk?

  • U kunt bellen met 071-5167006 op werkdagen van 9.00 -17.00 uur
  • U kunt een terugbelverzoek sturen naar ondernemersdesk@leiden.nl (via dit e-mailadres kunt u zich ook aanmelden voor het gratis lesprogramma 'Toekomstgericht Ondernemen'). In het bericht vermeldt u uw bedrijfsnaam, voor- en achternaam, adres en telefoonnummer. U wordt dan binnen 2 werkdagen teruggebeld.

Belteam van ervaren ondernemers

Het belteam van de ondernemersdesk bestaat uit ervaringsdeskundigen: ondernemers die zelf ook te maken hebben met de gevolgen van de coronacrisis. In het telefoongesprek brengen zij samen met u uw situatie in kaart en zij zorgen ervoor dat u de juiste ondersteuning krijgt.

De ondersteuning zelf wordt door verschillende organisatie geboden. Dit is afhankelijk van uw hulpvraag. Wilt u zelf contact opnemen met de verschillende hulporganisaties? Hieronder leest u hoe dat kan.

Verschillende vormen van hulp

Wilt u graag verder met uw bedrijf en wilt u onderzoeken hoe u dat het beste kunt doen? Kijk dan bij 'Hulp bij heroriëntatie'. Misschien wilt u nadenken over een baan in loondienst en mogelijk hulp bij een bedrijfsbeëindiging? Of geholpen worden met financiële problemen en schulden of met  sociaal psychische problemen?

Kijk hieronder in de uitklapvensters hoe u die hulp kunt krijgen.