Hulp voor ondernemers
Soms kunt u als ondernemer best wat hulp gebruiken. Zoekt u personeel, wilt u uw bedrijf uitbreiden of bent u op zoek naar financiering? Hebt u zorgen? Hier vindt u een actueel overzicht van de juiste instanties.
Daarnaast kunt u verschillende soorten hulp en ondersteuning krijgen. In welke situatie zit u? Kijk hieronder in de uitklapvensters welke instantie voor u de beste hulp biedt en hoe u die hulp kunt krijgen.
Meer informatie
Gemeente Leiden en het Ondernemersklankbord Rijnland bieden gratis ondersteuning; van ondernemers voor ondernemers. Denk aan advies aan starters en begeleiding van ondernemers die willen groeien, innoveren, reorganiseren of overdragen. Ook staan zij ondernemers bij die failliet dreigen te gaan.
Waar en wanneer?
Samen met de gemeente Leiden organiseert het Ondernemersklankbord Rijnland 1 keer in de 2 weken een spreekuur voor ondernemers. Het spreekuur is in de oneven weken, op maandag van 10.30 tot 12.30 uur, in het Stadskantoor.
Aanmelden
Wilt u naar het spreekuur komen? Meld u dan van tevoren aan via Ondernemersklankbord Regioteam Rijnland, of stuur een mail aan aad.dewit@ondernemersklankbord.nl.
Hebt u een goed idee of wilt u uitbreiden?
- De ondernemersorganisaties kijken graag met ondernemers mee naar mogelijkheden om op een andere manier business te bedrijven. Denk aan het opzetten van een lokaal online platform voor ondernemers. Hebt u een goed idee? Stuur dan een mail aan Leiden Marketing marketing@leidenmarketing.nl.
- Het Centrummanagement Leiden komt op voor de belangen van de Leidse binnenstadondernemers. Benieuwd naar de adviezen over openingstijden tijdens de feestdagen, hebt u plannen om te gaan verbouwen of wilt u een evenement organiseren? Meldt u zich dan bij het Centrummanagement Leiden. Wil u zich vestigen met uw bedrijf in het centrum van Leiden en zoekt u een geschikte plek? Het Centrummanagement heeft een actueel overzicht van alle beschikbare locaties. Of neem contact op met de vestigingsadviseur van het Centrummanagement, Sofie Dijkhuizen via sofie@centrumvanleiden.nl.
- Hoe helpen we de Leidse economie? Welke stimuleringsmaatregelen kunnen hiervoor getroffen worden? Welke campagnes moeten worden opgezet om weer mensen naar Leiden te trekken? De Stichting Ondernemend Leiden komt op voor de belangen van ondernemers die actief zijn in Leiden en zet zich in om ondernemerschap te stimuleren. Ondernemend Leiden is opgericht door ondernemersplatformen Leiden Bio Science Park, Centrummanagement Leiden, Bedrijvig Leiden, BV Leiden en Ondernemersfonds Leiden. Stuur uw idee naar info@ondernemendleiden.nl.
Speciaal voor horecaondernemers
- Voor horecaspecifieke vragen, voor leden en niet-leden van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN), kunt u contact opnemen met het landelijke informatienummer 0348-489489 of bezoek de website van de KHN.
Ondernemend Leiden
Ondernemend Leiden brengt partijen graag samen. Hebt u personeel nodig? Of kunt u andere bedrijven helpen? Stuur dan een mail naar: info@ondernemendleiden.nl.
NL werkt aan werk
Er is ook een landelijke website waar vraag en aanbod samenkomen: NL werkt aan werk. Deze organisatie werkt ook samen met alle Regionale MobiliteitsTeams.
Hebt u geldproblemen met uw onderneming of hebt u schulden? U kunt hulp krijgen via de volgende organisaties:
- De Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland doet de lokale belastingen voor o.a. de gemeente Leiden. Kunt u de aanslag niet in een keer betalen? Dan is een betalingsregeling mogelijk.
- Voor vrijblijvende hulp bij uw financiën kunt u contact opnemen met De Stadsbank. Om dit aan te vragen, ga naar de pagina Schuldhulpverlening. met u op. Zij bekijken samen met u of u bijvoorbeeld voor inkomensondersteuning in aanmerking komt.
- Gratis financiële hulp voor ondernemers is ook te krijgen via Geldfit Zakelijk. U kunt daar een test doen om te zien hoe u er financieel voor staat en waar u terecht kunt voor eventuele hulp. Na het beantwoorden van een paar korte vragen krijgt u gratis en vrijblijvend een zakelijk advies.
- Het ondernemersklankbord biedt ondersteuning aan ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf. Dit kan advies zijn aan starters, of begeleiding van ondernemers die willen groeien, vernieuwen, reorganiseren of overdragen. Ook staan zij ondernemers bij die failliet dreigen te gaan.
Bent u als ondernemer in een hele vervelende situatie beland? En lijkt een oplossing daarvoor mogelijk niet dichtbij? Om u in die situatie staande te houden, kan het soms helpen dat u met iemand kunt praten over wat dit met u doet.
- Het sociaal wijkteam is er voor u om deze ondersteuning te geven. U kunt rechtstreeks met het sociaal wijkteam contact opnemen via telefoonnummer 14 071, keuze 2, of rechtstreeks bellen of mailen met het wijkteam bij u in de wijk.
- Ondernemers uit Leiderdorp kunnen voor hulp contact opnemen met Incluzio Leiderdorp.
- Wilt u liever met een ondernemer anoniem over uw zorgen praten? Bel dan de ‘Noodlijn voor ondernemers’ van Ondernemend Nederland: 088-9990000.
- Ook kunt u met gezondheidsklachten (zoals depressieve gevoelens, hoge stress, slaapproblemen, hartkloppingen, alcoholproblemen) bij uw huisarts terecht. De huisarts kijkt dan samen met u welke hulp u nodig heeft.
- Denkt u eraan om een einde aan uw leven te maken en hebt u dringend hulp nodig? Chat of bel 113 of gratis 0800-0113. Deze hulplijn is dag en nacht bereikbaar. De gesprekken zijn anoniem en vertrouwelijk. U kunt veilig uw gedachten delen met een hulpverlener. U hoeft alleen uw (zelfverzonnen) naam te noemen, verder wordt er geen informatie gevraagd. Kijk gerust even op website van Hulplijn | 113 Zelfmoordpreventie voor meer informatie.
Ondernemersklankbord
Het Ondernemersklankbord biedt ondersteuning aan ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf. Dit kan advies zijn aan starters, of begeleiding van ondernemers die willen groeien, vernieuwen, reorganiseren of overdragen. Ook staan zij ondernemers bij die failliet dreigen te gaan. Zie hieronder ook het uitklapvenster ‘Spreekuur Ondernemersklankbord’.
Zelf direct aan de slag
Business MakeOver platform
Wilt u uw bedrijf doorontwikkelen en mogelijk zelfs een andere richting opsturen? Het Business MakeOver platform helpt u daar bij. De testen op de website zijn gratis.
Het platform heeft als doel u te steunen in uw activiteiten. Het geeft u de mogelijkheid uw klanten beter in kaart te brengen, uw bedrijf te testen en vele andere ondernemersdoelen. Door de verschillende mogelijkheden van ondersteuning kunt u gericht te werk gaan.
KvK Krachtmeting
Met de KVK Krachtmeting krijgt u inzicht in uw ondernemersvaardigheden. De test bestaat uit vragen over ondernemerschap, marketing, netwerken en financiën. De KvK krachtmeting is gratis.
Doe de test en meet uw krachten met die van 1.500 andere potentiële ondernemers.
Regionaal Mobiliteitsteam Holland Rijnland
Soms moeten mensen van baan wisselen, of zich aanpassen om hun huidige werk te kunnen behouden. Het Regionaal Mobiliteitsteam (RMT)Holland Rijnland helpt werkzoekenden en werkgevers hier graag bij. Wij werken samen met gemeenten, UWV, vakbonden, werkgeversorganisaties en onderwijsinstellingen om deze hulp te kunnen bieden.
Wie helpt het regionaal mobiliteitsteam?
- Bent u ZZP’er en wilt u in loondienst gaan werken?
- Bent u schoolverlater zonder diploma of zonder startkwalificatie?
- Wilt u in een andere sector gaan werken waar veel vraag naar is?
- Bent u werkgever en wilt u begeleiding van werknemers naar een ander bedrijf?
Werkt u als zelfstandige en hebt u financiële problemen? Vraag dan bijstand voor zelfstandigen (Bbz) aan.
Wist u dat Economie071 voor ondernemers een bon beschikbaar stelt om bij te dragen aan de digitalisering van uw bedrijfsactiviteiten? Deze regeling is speciaal voor het midden- en kleinbedrijf (mkb) in de gemeenten Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Voorschoten en Zoeterwoude. De bon kunt u gebruiken voor verschillende digitaliseringsprojecten. Denk aan het verbeteren van uw website of webshop tot aan databeveiliging en cybersecurity. Lees meer over deze actie.
Vindt u bij bovenstaande informatie niet wat u zoekt of hebt u een andere vraag? Neem dan contact op met één van de accountmanagers.