Verloren en gevonden voorwerpen

Iets gevonden of verloren? Op de landelijke website www.verlorenofgevonden.nl kunt u verloren en gevonden voorwerpen registreren en verloren voorwerpen terugvinden.

Een gevonden voorwerp dat wordt gemeld op deze website is op werkdagen diezelfde dag nog op www.verlorenofgevonden.nl terug te vinden.

Er zijn meerdere websites, zoals iLost, waar verloren en gevonden voorwerpen gemeld en teruggevonden kunnen worden. Een aantal openbaar vervoerbedrijven en toeristische atracties maken onder meer gebruik van deze website. Voor de Nederlandse Spoorwegen (NS) kunt u terecht op de website van de NS. En via Google kunt u nog meer varianten van dergelijke websites vinden.

U heeft iets gevonden

 • Registreer het voorwerp op www.verlorenofgevonden.nl. Uw naam en adres zijn alleen zichtbaar voor de gemeente.
 • Bewaar het gevonden voorwerp thuis. Zorg dat het in dezelfde staat blijft als toen u het vond.
 • Vindt de eigenaar het voorwerp op www.verlorenofgevonden.nl terug? Dan krijgt hij via de gemeente uw contactgegevens en neemt hij contact met u op.
 • Neemt de eigenaar van het voorwerp geen contact met u op? Dan is het voorwerp 1 jaar na registratie van u. 

Rijbewijs, paspoort of id-kaart gevonden?

Heeft u een rijbewijs, paspoort of identiteitskaart gevonden? Lever deze altijd in bij de balie van het Stadsbouwhuis. Nederlandse paspoorten en identiteitskaarten worden niet meer teruggegeven aan de eigenaar. Gevonden rijbewijzen worden teruggegeven aan de eigenaar.

Wapens of drugs gevonden?

Wapens, explosieven of drugs gevonden? Neem direct contact op met de politie.

Inleveren bij de gemeente

Heeft u iets gevonden en wilt u het voorwerp niet thuis bewaren? Dan kunt u het inleveren bij de gemeente. Een medewerker van de gemeente registreert het voorwerp op www.verlorenofgevonden.nl. Ga naar de balie van het Stadsbouwhuis. Een afspraak maken is niet nodig. U wordt met voorrang geholpen.

U bent iets verloren

 • Ga naar www.verlorenofgevonden.nl en zoek naar uw verloren voorwerp. Staat het voorwerp dat u bent verloren niet op de website? Dan kunt u op www.verlorenofgevonden.nl melden wat u kwijt bent.
 • Als u uw verloren voorwerp vindt op verlorenofgevonden.nl krijgt u van de gemeente naam en adres van de vinder. Ligt het voorwerp bij de gemeente dan kunt het in het Stadsbouwhuis ophalen.
 • Neem het bewijs mee dat u de eigenaar van het voorwerp bent. Bijvoorbeeld de brief van de gemeente en neem uw legitimatiebewijs mee als u uw voorwerp gaat ophalen bij de vinder of bij de gemeente.
 • Kleine voorwerpen zonder grote waarde (sleutels, sjaals en paraplu’s) worden niet geregistreerd op verlorenofgevonden.nl. Kom bij verlies langs op het Stadsbouwhuis of bel met 14 071.
 • Bent u uw paspoort of identiteitskaart verloren? Nederlandse paspoorten en identiteitskaarten mogen niet meer worden teruggegeven aan de eigenaar. U kunt een nieuw paspoort of identiteitsbewijs aanvragen bij de gemeente.

Iets verloren op een bijzondere plek?

 • Iets in een put laten vallen, bijvoorbeeld uw sleutels? Doe een melding openbare ruimte.
 • Iets in een (ondergrondse) afvalcontainer laten vallen? Bel 14 071.
 • Iets verloren in het openbaar vervoer? Neem contact op met de vervoerder.

Fiets kwijt?

Als u uw fiets op een plek heeft gezet waar dat niet mag, dan kan de gemeente uw fiets verwijderen. Foto's van verwijderde fietsen staan op Fiets Fout Fiets Weg. Hier leest u ook hoe u uw fiets kunt terugkrijgen.