Jeugdhulp

Hebt u meer hulp nodig voor uw kind dan het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) kan bieden, neem dan contact op met het Jeugd- en Gezinsteam (JGT) bij u in de buurt.

Leiden heeft 6 JGT’s. Elk JGT bestaat uit verschillende hulpverleners, zoals maatschappelijk werkers, psychologen, jeugdhulpverleners en mensen met ervaring in de gehandicaptenzorg. Ze helpen bij alle denkbare opgroei- en opvoedingsproblemen, psychische problemen en stoornissen. Eén persoon uit het team is het vaste aanspreekpunt van degene die hulp nodig heeft. De JGT’s werken samen met huisartsen, scholen en andere specialisten.

Aanvraag

Neem contact op met een JGT bij u in de buurt. Na een gesprek met een van de medewerkers van het JGT wordt er een (gezins)plan gemaakt. Daar staat ook in welke hulp uw kind of uw gezin krijgt.

Bent u verwijzer of aanbieder?

Kijk voor meer informatie op jeugdhulphollandrijnland.nl/hulp en jeugdhulphollandrijnland.nl/inkoop.

Vastgelopen? Raadpleeg het Sleutelteam

Heeft u alles al geprobeerd, maar zit er toch geen beweging in de zaak waar u zich voor inzet? Knelt of schuurt de wet- en regelgeving bij het vinden van een passende oplossing? Kijk dan eens of het Sleutelteam Leiden u kan helpen. In deze folder (pdf, 82 kb) staat wat het Sleutelteam doet en vindt u de contactgegevens.