Containerpas aanvragen

Met een containerpas kunt u de ondergrondse afvalcontainer gebruiken. Bent u uw containerpas kwijt of is de pas kapot? Vraag dan een nieuwe pas aan.

U krijgt met de containerpas toegang tot 2 locaties met containers. Dat zijn de 2 locaties het dichtst bij uw huis. Wilt u een 3e containerlocatie toevoegen? Geef dan het containernummer door op het aanvraagformulier. Uw containerpas wordt dan gratis gekoppeld aan de container van uw keuze.

Laat de containerpas achter als u verhuist. Bent u verhuisd en heeft de vorige bewoner de pas niet in het huis achtergelaten? Dan kunt u gratis een nieuwe pas aanvragen.

Voorwaarden

  • Er kan 1 containerpas per 4 bewoners op hetzelfde adres aangevraagd worden. Voorbeeld: als er in een studentenhuis 16 bewoners staan ingeschreven, kunnen er maximaal 4 containerpassen aangevraagd worden. Er kunnen geen extra passen aangevraagd worden, ook niet tegen betaling.
  • Zorg dat de containerpas op een plek ligt waar iedere bewoner er gebruik van kan maken.

Aanvragen

Als u een vervangende pas hebt aangevraagd dan wordt uw oude pas geblokkeerd. Mocht u uw oude pas toch weer terugvinden hebt u geen recht op teruggave van de kosten.

Kosten

Pas kwijt of kapot? Een nieuwe pas kost € 11,65.

Let op: is uw pas aan de buitenkant heel en niet beschadigd maar werkt de pas toch niet? Neem dan contact op met het de gemeente via 14 071.

Hoelang duurt het?

Binnen 4 werkdagen sturen we u de nieuwe pas toe.