Hart van Meerburg - inloopbijeenkomst voorlopig ontwerp (2023-317)

De riolering in een groot deel van Meerburg is aan vervanging toe. Voor de werkzaamheden onder de grond moeten de straten en stoepen open. Een mooi moment om de inrichting van de straten te verbeteren en meer groen toe te voegen. Het voorlopig ontwerp (VO) voor de nieuwe inrichting is klaar en het projectteam wil de plannen graag met u bespreken. We nodigen u daarom uit voor een inloopbijeenkomst op dinsdag 19 december van 19.00 tot 21.00 uur. Het voorlopig ontwerp komt na de bijeenkomst ook op digitaal participatieplatform Doemee te staan, ook daar kunt u op de plannen reageren.

Inloopbijeenkomst

• Datum: Dinsdag 19 december 2023
  • Plaats: Zorgcentrum Roomburgh, hoofdingang aan de Kasteelhof
  • Tijdstip: Van 19.00 tot 21.00 uur.

Aanmelden is niet nodig, u kunt binnenlopen wanneer u wilt.

Vanaf vrijdag 22 december kunt u het voorlopig ontwerp bekijken op Doemee.leiden.nl à Denk mee over de inrichting van Hart van Meerburg. U vindt hier ook nadere informatie over het project. Tot en met zondag 14 januari 2024 kunt u reageren.

Let op! De fase van het voorlopig ontwerp is de laatste fase waarin u als bewoner het verschil kunt maken. In de volgende fase, die van het definitief ontwerp, wijzigt het ontwerp niet meer. Het definitief ontwerp komt alleen op Doemee te staan.

Wat kunt u verwachten tijdens de bijeenkomst?

In de zaal staan verschillende tafels waar we per tafel een thema behandelen. De volgende thema’s komen aan bod:

1. inrichting van de straten
  2. ondergrondse infrastructuur, riolering en ruimtereservering warmtenet
  3. groen en bomen
  4. parkeren in parkeervakken, verkeer in de wijk en parkeren
  5. planning, proces en maatregelen om de wijk voor te bereiden op het klimaat van de toekomst
  6. Meerburg aardgasvrij
  7. wilt u een boomspiegel adopteren of een geveltuin aanleggen? Bespreek het met de collega’s van project Samen aan de slag.

Specifieke vragen over de uitvoering of omgeving kunt u stellen aan Tamara Weber (omgevingsmanager). Buurtcoach Ali el Ali van Inclusio is ook aanwezig, hij zal de vragen van anderstalige bezoekers beantwoorden.

Laat op deze avond uw emailadres bij ons achter, dan kunnen wij u gaande het project blijven informeren.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief?  Dan kunt u contact opnemen met Tamara Weber via meerburg@leiden.nl, telefonisch via 14 071 - keuze 4 (maandag t/m vrijdag

09.00-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Op www.leiden.nl/hartvanmeerburg vindt u meer informatie over het project. Daarnaast kunt u zich via www.leiden.nl/stadsnieuws aanmelden voor de wekelijkse digitale nieuwsbrief van de gemeente Leiden. Abonneer u vervolgens op nieuws uit de wijk Roodenburg.

Projecten in Meerburg en omgeving

Er staat veel te gebeuren in Meerburg. Het Hart van Meerburg is één van de projecten die de komende jaren in de wijk uitgevoerd zal worden. Daarnaast werkt de gemeente samen met Portaal en De Sleutels aan de herontwikkeling van de Rivierenbuurt en wordt de Hoge Rijndijk opnieuw ingericht. Meer informatie vindt u ook op www.leiden.nl/meerburg.

David van Zanten

Projectmanager Hart van Meerburg