Kiezerspas aanvragen

Kunt u niet in uw eigen gemeente stemmen? Dan moet u een kiezerspas aanvragen. Hebt u uw kiezerspas op tijd online of per post aangevraagd? Dan kunt u uw kiezerspas in de laatste week van mei verwachten. 

  • Deze kiezerspas kunt u online aanvragen of per post. Dit kan tot maandag 3 juni 17.00 uur.
  • U kunt ook naar de balie van het Stadskantoor komen. Dat kan van vrijdag 24 mei tot woensdag 5 juni 12.00 uur.

Let op: vraagt u uw kiezerspas aan voor 23 mei? Dan ontvangt u ook uw stempas. De stempas is ongeldig en kan niet gebruikt worden om te stemmen. Uw kiezerspas ontvangt u in de laatste week van mei.

Vraag uw kiezerspas op tijd aan

Let op! Vraagt u de kiezerspas vlak voor de verkiezingen aan? Wij raden aan de kiezerspas dan bij de balie aan te vragen. Volgens de Kieswet moet u een kiezerspas online of per post kunnen aanvragen tot 5 dagen voor de verkiezingen. Zie artikel K3 van de Kieswet. Maar in de praktijk blijkt dat de post er soms langer over doet om de kiezerspas te bezorgen. Het zou dus kunnen dat u uw kiezerspas via de post niet meer op tijd krijgt om te kunnen stemmen.

Hebt u een kiezerspas aangevraagd en is die per post onderweg naar u? Dan kunt u niet alsnog naar de balie komen voor een nieuwe kiezerspas.

Online aanvragen

Deze kiezerspas kunt u online aanvragen met DigiD.

Aanvragen per post

U kunt het aanvraagformulier downloaden en per post naar gemeente Leiden opsturen: Postbus 9100, 2300 PC Leiden. De gemeente moet uw aanvraag uiterlijk maandag 3 juni 17.00 uur hebben ontvangen.

Naar de balie

Een kiezerspas aanvragen bij de balie van het Stadskantoor kan tot woensdag 5 juni 12.00 uur. U krijgt de kiezerspas dan meteen. Dit kan vanaf 24 mei.