Project van der Werfpark

In 2020 en 2021 is het Van der Werfpark opgeknapt. De paden zijn vernieuwd, de plantvakken opgeknapt en bij de twee gazons aan weerszijden van het monument is het gras opnieuw ingezaaid. Ook zijn de toegangshekken weggehaald, zodat mensen met bijvoorbeeld een kinderwagen, scootmobiel of rollator het park makkelijk in kunnen.

Opnieuw gras inzaaien

Het park heeft veel schaduwrijke plekken en het wordt intensief gebruikt. Hierdoor is het gras helaas niet goed aangeslagen. Daarom gaan we dit voorjaar opnieuw gras inzaaien. Om het gras beter te laten aanslaan, zijn extra maatregelen nodig. We verbeteren de bodem en zorgen ervoor dat te veel water wordt afgevoerd. Voor droge periodes komt er een beregeningsinstallatie.

Hekken om grasvelden

Ondanks deze maatregelen zal het gras nooit overal aanslaan, omdat er veel grote bomen in het park staan die flinke schaduw geven. Ook het intensieve gebruik als hondenlosloopgebied zet de groei van het gras onder druk. Om het gras dit keer wel echt een goede kans te geven, zetten we het voor een jaar in de hekken. Zo krijgen de wortels genoeg tijd om te groeien, voordat het gras weer intensief gebruikt gaat worden door mens en dier. Gelukkig blijft er in de tussentijd genoeg plek over om te zitten, te wandelen en honden uit te laten.

Planning en projecten

Inzaaien gras en plaatsen hekken

mei 2023

Hekken weg

2024

Contact

Meer weten over dit project? Neem contact op met de gemeente via het contactformulier of bel 14 071.