Verbeteren openbare ruimte Bio Science Park

Deelproject van Leiden Bio Science Park

De gemeente Leiden en Universiteit Leiden werken samen aan het verbeteren van de openbare ruimte en de verkeersverbinding in het Leiden Bio Science Park (LBSP). Het project wordt ‘Duurzame reconstructie van de openbare ruimte en infrastructuur’ genoemd.

Hartlijn als middelpunt

Een belangrijk onderdeel is het verbeteren van de bereikbaarheid, vooral voor fietsers en voetgangers, met de ‘Hartlijn’ als middelpunt. De Hartlijn is het fiets- en voetpad dat alle centrale plekken in het LBSP met elkaar verbindt. Het verkeer op de Hartlijn krijgt in de nieuwe situatie voorrang op het andere verkeer. De Hartlijn krijgt een herkenbaar uiterlijk door gebruik van kleur en een strook met medicinale planten.

Duurzaamheid

Binnen het project is ook veel aandacht voor biodiversiteit (natuurlijke variatie en evenwicht) en klimaatadaptatie (om de omgeving aan te passen aan de gevolgen van weersextremen zoals hoge temperaturen, langdurige droogte of hoosbuien).

Op de hoogte blijven?

Actuele informatie leest u in de projectenapp van aannemer BAM. Download gratis de app ‘BAM infra projecten’ voor actuele informatie, planning en omleidingsroutes.

Planning

Oplevering fase 1

4e kwartaal 2023

Start fase 2

4e kwartaal 2023

Start fase 3

2e kwartaal 2024

Start fase 4

4e kwartaal 2024

Start fase 5

2e kwartaal 2025

Meer informatie

Hoofdproject:

Leiden Bio Science Park

Het Leiden Bio Science Park is belangrijk voor Leiden als internationale kennisstad. Tot 2025 komen er steeds meer bedrijfsgebouwen, woningen...