Entreegebied Bio Science Park

Deelproject van Leiden Bio Science Park

Het gebied rond het Universitair Sportcentrum, tussen de Plesmanlaan en de Einsteinweg, wordt het nieuwe entreegebied van het Leiden Bio Science Park. In dit gebied zijn er plannen voor ongeveer 1450 huizen, een hotel, winkels, restaurants en andere gedeelde faciliteiten.

Het hoofddoel van dit project is om het centrum van de campus te verbeteren. De ontwikkelaar, genaamd Lingotto, wil een woonwijk creëren met stedelijke gemakken. De openbare ruimte zal op een hoog niveau worden ontworpen volgens het idee van de Hollandse Campus. Dit betekent dat er zo min mogelijk verkeer in het gebied zal zijn en dat er lange zichtlijnen, veel groen en water zullen zijn. De ontwikkeling heeft de naam project MORE gekregen. De bouw is gestart in 2021 en zal naar verwachting in 2028 volledig afgerond zijn.

Aansluiting op campusplein

Het entreegebied wordt verbonden met het campusplein dat de Universiteit Leiden ontwerpt en aanlegt. Ook wordt er gewerkt aan de 2e fase van het Gorlaeus Building voor de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen, de sloop van oude laboratoria en de bouw van een nieuw tentamen- en sportcentrum. Aan beide zijden van het entreegebied komen parkeergarages.

Sport- en tentamencentrum (SeTC)

De Universiteit Leiden heeft plannen voor een nieuw sport- en tentamencentrum (SeTC) op de locatie van het huidige combiveld van het sportcomplex tussen de Wassenaarseweg ende Einsteinweg. Het huidige gebouw, dat dateert uit 1970, is verouderd. Vanwege het groeiend aantal studenten en het gecombineerde gebruik voor sport en tentamens is een ruimer en efficiënt ingedeeld gebouw wenselijk.

Planning en projecten

Realisatie gebouw 1 en 3

3e kwartaal 2023

Realisatie gebouw 5

3e kwartaal 2023 – 2e kwartaal 2025

Realisatie gebouw 8

1e kwartaal 2024 – 4e kwartaal 2027

Realisatie gebouw 4

1e kwartaal 2024 – 4e kwartaal 2027

Realisatie SeTc

3e kwartaal 2024 – 2e kwartaal 2026

Realisatie gebouw 6 en 7

2e kwartaal 2025 – 4e kwartaal 2026

Einde project

2028

Meer informatie

Contact

Meer weten over dit project? Neem contact op met de gemeente via het contactformulier of bel 14 071.

Hoofdproject:

Leiden Bio Science Park

Het Leiden Bio Science Park is belangrijk voor Leiden als internationale kennisstad. Tot 2025 komen er steeds meer bedrijfsgebouwen, woningen...