Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van de gemeente Leiden.

U kunt zich ook aanmelden voor het Stadsnieuws, de wekelijkse nieuwsbrief van de gemeente.

Brief van de nieuwe burgemeester

Afgelopen vrijdag 1 september is Peter van der Velden gestart als waarnemend burgemeester van Leiden. Daarmee heeft Leiden het komende jaar een zeer ervaren burgemeester. Tijd voor een eerste kennismaking.

Home > Nieuws

Peter van der Velden van start als burgemeester van Leiden

Peter van der Velden is vandaag officieel begonnen als waarnemend burgemeester van Leiden. De ervaren Van der Velden kent de burgemeestersfunctie goed. Eerder vervulde hij die rol in Nieuw-Ginneken, Rosmalen, Emmen, Bergen op Zoom en Breda. Waarnemend burgemeester was hij al in Emmen, Dordrecht en Hoeksche Waard.

Home > Nieuws

Hang de Leidse vlag uit

Op 31 augustus is het vertrek van burgemeester Lenferink. Als blijk van waardering voor zijn toewijding en verdiensten voor de stad Leiden roept de voltallige Leidse gemeenteraad op om op die dag de Leidse vlag uit te hangen.

Home > Nieuws

Natuurvriendelijke oevers in Polderpark Cronesteyn

Sinds eind vorig jaar wordt gewerkt in Polderpark Cronesteyn. De gemeente gebruikt bij deze opknapbeurt het door het college van burgemeester en wethouders vastgestelde beheerplan.

Home > Nieuws

Controle gegevens Stadsgids Leiden 2024

Akse media maakt in samenwerking met de gemeente Leiden de Stadsgids Leiden. Personen en organisaties die al eens in de Stadsgids hebben gestaan kunnen door Akse media benaderd worden.

Home > Nieuws

Regionale aanpak woningmarkt

Gemeente Leiden heeft samen met de andere gemeenten in de regio Holland Rijnland een nieuwe Regionale Woonagenda en een geactualiseerde Huisvestingsverordening opgesteld.

Home > Nieuws