Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van de gemeente Leiden.

Sumatrabrug afgesloten vanaf 16.30 uur

Vanmiddag vanaf circa 16.30 uur is de Sumatrabrug van en naar Bedrijventerrein De Waard afgesloten. Reden voor de afzetting is een gezonken boot die uit het water moet worden getakeld.

Home > Nieuws

Groot onderhoud Spanjaardsbrug

Van zondag 4 november tot en met zondag 16 december voert de provincie Zuid-Holland groot onderhoud uit aan de Spanjaardsbrug. Fietsers en voetgangers kunnen vanaf 5 november oversteken via een tijdelijke pontonbrug. Autoverkeer wordt omgeleid via de Zijlbrug.

Home > Nieuws

Leiden, stad voor iedereen

Leiden wil een toegankelijke stad zijn. Een toegankelijke stad is een stad waarin iedereen kan meedoen. Met of zonder beperking. In de campagne staan vier Leidse ervaringsdeskundigen centraal: Britt, Jiska, Lonneke en Rik. Lees hun verhaal.

Home > Nieuws

Nieuwe inrichting plein met bushaltes bij NS-station De Vink

Arriva rijdt vanaf volgend jaar maart met elektrische stadsbussen. Dat is goed voor de leefbaarheid in de hele stad. De perrons bij de bushalte van NS-station De Vink worden daarom uitgebreid en geschikt gemaakt om de elektrische bussen op te laden. Ook worden de haltes toegankelijk gemaakt voor iedereen.

Home > Nieuws

Riolering Herenstraat, Zoeterwoudsesingel

Op maandag 15 oktober start aannemersbedrijf Gebr. Schouls met werkzaamheden aan het riool in de Herenstraat, Zoeterwoudsesingel en een aantal omliggende straten. De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd. Tijdens de werkzaamheden is de straat opengebroken en is er hinder voor verkeer.

Home > Nieuws

Inloopavond groot onderhoud Spanjaardsbrug

De provincie Zuid-Holland voert van maandag 5 november tot en met zondag 16 december 2018 groot onderhoud uit aan de Spanjaardsbrug. Wilt u meer weten over deze werkzaamheden en wat dit voor u betekent? Op woensdag 10 oktober 2018 organiseert de provincie een inloopavond.

Home > Nieuws

Zo ziet de Korte Vlietzone er straks uit

Het definitief ontwerp voor de Korte Vlietzone (de groenstrook aan het Korte Vlietkanaal tussen Hooghkamerpark en 5 Meilaan) is klaar. De gemeente Leiden laat dat graag aan u zien tijdens een bijeenkomst op donderdag 18 oktober 2018.

Home > Nieuws