Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van de gemeente Leiden.

1 november deadline subsidieaanvraag culturele projecten eerste helft 2020

Bent u van plan om in de periode tussen 1 januari en 31 augustus 2020 een culturele activiteit of cultureel evenement te organiseren en komt u op basis van de Deelverordening Cultuursubsidies misschien voor een subsidie in aanmerking? Dan kunt u nog tot 1 november uw subsidieaanvraag Culturele Projecten en Evenementen indienen.

Verbouwing stadhuis gegund aan Du Prie bouw & ontwikkeling

De gemeente Leiden heeft voor de verbouwing van het stadhuis gekozen voor Du Prie bouw & ontwikkeling. Op 8 oktober tekenden Adrian Los, directeur Stedelijke Ontwikkeling en Martijn du Prie hiervoor de officiële overeenkomst.

Home > Nieuws

Ga in gesprek over uw gezondheid

Heeft u een gemeentepolis bij Zorg & Zekerheid en zou u graag eens in alle rust met een zorgverlener over uw gezondheid willen praten? Dat kan! De gemeente vindt het belangrijk dat u ondersteuning krijgt als u dat nodig heeft. Daarom kunt u nu een kosteloos gesprek aanvragen met een huisarts, wijkverpleegkundige of thuisbegeleider.

Leidens Ontzet 2019

Op 2 en 3 oktober viert Leiden feest. Om de feesten in goede banen te leiden neemt de gemeente verschillende maatregelen. Zo zijn delen van de stad afgesloten, rijden sommige bussen een andere route of op andere tijden en gelden er andere regels voor horeca, muziek en geluid.

Home > Nieuws

Snoeiafval wegbrengen of laten ophalen

Het afgelopen weekend was het heerlijk weer om in de tuin te werken. Lees alles over snoeiafval wegbrengen of laten ophalen. Dat laatste kan alleen als het afval in een GreenBag zit.

Het Leidse Jeugdlintje

Kent u een kind dat volgens u in het zonnetje hoort te staan? En is hij of zij tussen de 6 en 18 jaar? Nomineer hem of haar dan vóór 21 oktober via www.leiden.nl/jeugdlintje. U mag ook een groepje kinderen aanmelden.

Informatieavonden doorstroming A4, tussen Burgerveen en N14

De A4 behoort tot de meest intensief gebruikte wegen van Nederland. Zeker ter hoogte van Leiden. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat verkent of zij de verkeersdoorstroming op de A4 tussen knooppunt Burgerveen en de N14 kan verbeteren. Als het verkeer op de A4 bij Leiden beter kan doorrijden, vermindert ook de drukte op omliggende provinciale en lokale wegen.

Tunnel Schipholweg dicht richting Willem de Zwijgerlaan

Van zondag 8 tot en donderdag 12 september en van maandag 16 tot en met vrijdag 20 september wordt onderhoud uitgevoerd in de tunnel op de Schipholweg. Tijdens de werkzaamheden is de tunnel tussen 21.00 en 06.00 uur in de richting naar de Willem de Zwijgerlaan afgesloten.

Nieuwe Leidse vaarkaart

Voor alle inwoners en bezoekers is er nu de Leidse Vaarkaart. Daarop staat de belangrijkste informatie over varen in Leiden.

Home > Nieuws

Leidse regio gaat werk maken van werk

Er is in de Leidse regio een tekort aan technisch personeel en er zijn handen tekort in de zorg. De toeristische sector, de zogenaamde hospitality branche, gaat daarnaast de komende jaren enorm groeien. Daarom gaat de Leidse regio werk maken van werk.