Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van de gemeente Leiden.

Woning Kappakade gesloten

Op donderdag 17 september is op last van burgemeester Lenferink een woning aan de Kappakade gesloten. De woning is voor zes maanden gesloten op grond van de Opiumwet.

Leidens Ontzet 2020

‘Leidens Ontzet vierrren we thuis’. Op 3 oktober vieren en herdenken we Leidens Ontzet. Dit jaar in een aangepaste vorm. Bekijk de app voor het programma.

Home > Nieuws

Een afspraak maken is altijd gratis

Let op! Maak alleen een afspraak voor bijvoorbeeld het verlengen van uw rijbewijs of paspoort via de website van de gemeente.

Flinke fietsverbetering bij Julius Ceasarbrug en Kanaalweg

Deze zomervakantie wordt gewerkt aan het verbeteren van de verkeersveiligheid van de fietsoversteek bij de Kanaalweg en de Julius Caesarbrug. De werkzaamheden starten op maandag 27 juli en duren naar verwachting tot en met vrijdag 28 augustus.

Home > Nieuws

Binnenkort op vakantie? Lees deze tips

Gaat u op vakantie? Ga dan wijs op reis. Voorkom vervelende verrassingen en check voor vertrek het reisadvies voor dat land op Nederlandwereldwijd.nl.

Aanleg vernieuwde rotonde Rooseveltstraat

Op maandag 20 juli starten de werkzaamheden aan de rotonde Vijf Meilaan – Rooseveltstraat – Vrijheidslaan. De vormgeving van de rotonde wordt aangepast zodat de verkeerssituatie duidelijker en daarmee veiliger wordt. De werkzaamheden duren 6 weken en zijn naar verwachting op zaterdag 29 augustus afgerond.

TeGoedbon van 70,- voor woningeigenaren

De gemeente Leiden biedt woningeigenaren de teGoedbon aan. Met deze bon kunnen woningeigenaren voor een bedrag van 70 euro hun woning een stukje energiezuiniger maken. Met een advies op maat krijg je inzicht in welke energiebesparende maatregelen het meeste opleveren. De bon wordt verspreid onder alle woningeigenaren in Leiden.

Home > Nieuws

Denk deze zomer mee over een groene en vitale binnenstad

In onze historische binnenstad genieten we van ons rijke verleden en bouwen we verder aan onze toekomst. Om ervoor te zorgen dat onze binnenstad nu, straks en later een nog fijnere plek wordt, stelt de gemeente samen met de stad een ‘Agenda Autoluwe Binnenstad’ op.

Home > Inwoners en ondernemers > Werkzaamheden in Leiden > Mobiliteit in Leiden > Agenda Autoluwe Binnenstad