Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van de gemeente Leiden.

Nieuwe Leidse vaarkaart

Voor alle inwoners en bezoekers is er nu de Leidse Vaarkaart. Daarop staat de belangrijkste informatie over varen in Leiden.

Home > Nieuws

Leidse regio gaat werk maken van werk

Er is in de Leidse regio een tekort aan technisch personeel en er zijn handen tekort in de zorg. De toeristische sector, de zogenaamde hospitality branche, gaat daarnaast de komende jaren enorm groeien. Daarom gaat de Leidse regio werk maken van werk.

Home > Nieuws

Ga je mee naar het Democratiefestival?

Ga vrijdag 30 augustus mee met de Leidse bus naar het Democratiefestival in Nijmegen. Dit tweedaagse festival met muziek, theater, debat, eten en een hoop meer, heeft als centraal onderwerp Democratie.

Eerste resultaten containerveldjes bekend

Op vijf verschillende locaties in Leiden liggen sinds begin februari groene veldjes rond ondergrondse afvalcontainers. Met deze proef wil de gemeente Leiden het dumpen van afval tegengaan. De resultaten van de eerste vijf maanden zijn nu bekend.

Leiden heeft 2 elektrische deelauto’s

Sinds juni staan twee elektrische deelauto’s van Buurauto aan de achterkant van het gebouw van de rabobank aan de Schipholweg 9. Deze auto’s worden gebruikt door medewerkers van de rabobank en andere bedrijven in het gebied. Ook u kunt gebruik maken van deze elektrische deelauto.