Nieuws

Op deze pagina vindt u de laatste nieuwsberichten over ontwikkelingen in de gemeente Leiden.

Gemeente Leiden tekent huurcontract LEVEL

Wethouder Marleen Damen tekende vanochtend het huurcontract met GREEN Real Estate voor een aantal verdiepingen in LEVEL aan de Bargelaan. In dit gebouw komen vanaf eind 2019 de publieksfuncties van de gemeente Leiden op een centrale en goed bereikbare plek bij elkaar. Op 3 april besloot het college deze locatie te huren.

Home > Nieuws

Ondergrondse containers worden extra geleegd

De ondergrondse containers worden de komende dagen extra geleegd. Dit is nodig omdat er een achterstand bij het legen van de containers is ontstaan. Kunt u uw vuilniszak op dit moment niet kwijt in de container? Probeer het dan vanavond nog een keer.

Werkzaamheden Zijlbrug

Vanaf 16 juli voert de provincie Zuid-Holland groot onderhoud uit aan de Zijlbrug. Ook de inrichting van de brug verandert. De werkzaamheden worden zó uitgevoerd dat afwisselend verkeer op de weg en verkeer op het water er last van heeft.

Home > Nieuws

E- coli bacterie in waterspeelplaats Hooghkamerpark

Zwemmen en spelen bij de waterspeelplaats Hooghkamerpark (bij de Brahmslaan) wordt afgeraden vanwege een hoge concentratie E. coli in het water. Besmetting met de E. coli bacterie kan hele vervelende darmklachten veroorzaken. Als u wilt gaan zwemen in natuurwater, let dan goed op de borden die waarschuwen over de (zwem)waterkwaliteit.

Dit weekend 28e Leiden Marathon

Dit weekend is 28e Leiden Marathon. Op zaterdag 26 mei kunnen deelnemers dit jaar voor het eerst ook wandelen. Zondag 27 mei is voor de hardlopers. Voor de Leiden Marathon worden in de stad en de wijde omgeving een groot aantal wegen afgesloten. Welke afsluitingen en omleidingen er zijn, staat in de marathonkrant.

Nieuws op maat

Kies nu zelf het nieuws van de gemeente Leiden waarin u geïnteresseerd bent. Vanaf vrijdag 4 mei verstuurt de gemeente wekelijks een digitale nieuwsbrief op maat.