Persberichten

Meer ruimte in de binnenstad door maximum bewonersparkeervergunning

Vanaf 1 mei hanteert de gemeente Leiden een maximum aantal bewonersparkeervergunningen in het centrum.

Muurkunst Energiepark zet ambachtslieden in de schijnwerper

Op donderdag 4 april werd de streetart op de muur van het Tweelinghuis bij het Ambachtsplein aan de Langegracht onthuld. Deze streetart van 80 vierkante meter groot is op de muur aangebracht door graffiti-kunstenaar Karski (Mooie Muur).

Alle 13 gemeenten uit Holland Rijnland doen mee aan nieuwe telling dak- en thuisloosheid

Doel is om samen inzicht te krijgen in de werkelijke omvang en aard van de groep dak- en thuisloze mensen. Zo kunnen onze gemeenten nog beter goede ondersteuning bieden in de aanpak van dak- en thuisloosheid.

Adviezen Burgerberaad Energietransitie naar gemeenteraad

Het college van burgemeester en wethouders gaat de adviezen van het Burgerberaad Energietransitie met een reactie daarop, voorleggen aan de gemeenteraad.

Samenwerkingsovereenkomst Op je Plek in de Zorg getekend

De bestuurders van de samenwerkende partners Alrijne, DUWO en de gemeente Leiden tekenden de samenwerkingsovereenkomst voor het leer-woon-werk project Op je Plek in de Zorg, op 27 maart, in de Burcht, Leiden.

Overtreding vastgesteld bij lokale ondernemers

Op donderdag 21 maart vond in Leiden een controle plaats bij drie lokale ondernemers. Dat gebeurde na ontvangst van signalen over de locaties.

Online inwonersraadpleging over Oude Lijn en Knooppunt Leiden Centraal

Vanaf vandaag kan iedereen die dat wil online meedenken over de plannen voor de spoorlijn tussen Leiden en Dordrecht (ook wel de Oude Lijn). Net als voor Knooppunt Leiden Centraal…

Gezamenlijke ambitie voor viering Leidens Ontzet

Gemeente, horeca en 3 October Vereeniging bundelen krachten Gemeente, horecaondernemers en de 3 October Vereeniging willen Leidens Ontzet samen meer glans geven. Voor de viering willen zij een betere balans…

Veel interesse in inkoopactie voor isolatie en zonnepanelen – sluiting 31 maart

Inmiddels hebben meer dan 460 huiseigenaren een offerte aangevraagd voor bij elkaar 1049 maatregelen. De meeste interesse is er voor de aanschaf van isolatieglas, zonnepanelen en een warmtepomp. Van de…

Fotowedstrijd Lopen in Leiden

De gemeente Leiden en de Voetgangersbeweging hebben 2024 uitgeroepen tot het “Jaar van de Voetganger”. Om lopen in Leiden te vieren, te stimuleren en te verbeteren, organiseert de gemeente Leiden daarom een fotowedstrijd.

Meer dan 100 Vertrouwens Contact Personen (VCP’s) bij Leidse Sportverenigingen

Afgelopen week hebben acht vrijwilligers succesvol hun opleiding tot Vertrouwens Contact Persoon (VCP) afgerond.

Koniklijke onderscheiding Jan Ouwerkerk

Op woensdag 6 maart 2024 heeft de heer Jan Ouwerkerk uit handen van burgemeester Peter van der Velden een Koninklijke Onderscheiding ontvangen.

Leiden Bio Science Park, een plek van waarde voor iedereen

Het Leiden Bio Science Park (LBSP) boekt indrukwekkende resultaten met een bovengemiddelde groei in werkgelegenheid, productie en toegevoegde waarde. Onderzoek laat zien dat deze groei van meerwaarde is op internationaal niveau maar zeker ook voor de Leidse inwoner.

Subsidieregeling geeft Leidse circulaire economie opnieuw een impuls

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft de subsidieregeling Circulair Herwaarderen vastgesteld. Bewoners(organisaties), maatschappelijke organisaties en ondernemers-(verenigingen) met initiatieven die bijdragen aan de circulaire economie in Leiden kunnen hiervoor subsidie aanvragen.

Gemeente Leiden stimuleert circulair werken in eigen bouwprojecten met de ‘Leidse Ladder’

In Leiden wordt veel gebouwd. Dat is hard nodig om bijvoorbeeld te zorgen dat er voldoende woningen komen, de openbare ruimte prettig is ingericht en de stad goed bereikbaar blijft.…

Leidse Handreiking Samenwerken in de stad ter besluitvorming naar raad

Het college heeft de Handreiking samenwerken in de stad na inspraak vastgesteld en ter besluitvorming aangeboden aan de gemeenteraad. De Handreiking samenwerken in de stad is bedoeld als houvast en…

Nieuwe WOZ-waarde 2024

Bent u eigenaar van een woning in Leiden, dan krijgt u binnenkort een bericht over de WOZ-waarde van uw woning. Dit bericht krijgt u van de Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland (BSGR) of via uw berichtenbox van MijnOverheid.

Het grote kadeproject gaat van start: 13 kilometer kade aangepakt

De komende jaren gaat de gemeente Leiden stenen grachtenkades in de binnenstad verstevigen. In de week van 26 februari starten de eerste werkzaamheden bij de kades aan de Oude Herengracht en Herengracht. Het gaat in totaal om 13 kilometer op 114 locaties.

Ruimte voor werken in Leiden, van papier naar actie

Het college van burgemeester en wethouders heeft zich, samen met Bedrijvig Leiden, Ondernemend Leiden en Leidse ondernemers gebogen over de koers van de Leidse economie, en de ontwikkelagenda ‘Ruimte voor Werken’ vastgesteld.

Start inkoopactie isolatie en zonnepanelen

Gemeente Leiden start deze week een advies- en inkoopactie voor energiebesparende maatregelen, zoals zonnepanelen en isolatie. De actie loopt tot en met 31 maart en is bedoeld voor woningeigenaren.

Burgemeester Van der Velden brengt een felicitatiebezoek aan 100-jarige mevrouw H. Sasburg-Filippo

Mevrouw Sasburg-Filippo werd geboren op 29 januari 1924 in Leiden. Ze is opgegroeid met twee zussen

Woningvoorraad in Leiden groeit verder in 2023

Met de toevoeging van maar liefst 1.230 nieuwe woningen heeft Leiden in 2023 haar woningvoorraad fors uitgebreid. Deze groei van 1.230 woningen is voornamelijk het gevolg van diverse nieuwbouwprojecten die een positieve impuls aan de stad hebben gegeven.