Leiden, samen tegen racisme!

Dit nieuwsbericht is verlopen.
12 februari 2024, 12:51

Leiden is van iedereen. Racisme en discriminatie horen in onze stad niet thuis. Gemeente Leiden organiseert met partners stadsgesprekken. Dit zijn gesprekken met inwoners en geïnteresseerden over hoe Leidenaren zich thuis en veilig kunnen voelen in onze stad. En hoe we kunnen zorgen dat iedereen met respect en gelijkwaardig behandeld wordt.

De bijeenkomst is op donderdag 21 maart, op de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Van 19.30 tot 22.00 uur. Je bent welkom vanaf 19.00 uur. Omdat het evenement tijdens de Ramadan is, verzorgen we hapjes bij binnenkomst.

Iedereen is welkom en we gaan respectvol met elkaar om. Alle onderdelen van het programma zijn zowel in het Nederlands als ook in het Engels.

Meld je aan via ‘Aanmelden’. Je kunt ook anderen meenemen. Graag horen we hoeveel.

Aanmelden

Waar?

Huis van de Buurt “Het Gebouw”

Arubapad 2, 2315 VA Leiden

Deze plek is rolstoeltoegankelijk.

Programma

  • 19.00 uur: Inloop.
  • 19.30-20.00 uur: terugblik op het afgelopen jaar en introductie van het label Samen Leiden door wethouder Abdelhaq Jermoumi (Kansengelijkheid, Jeugd en Onderwijs). Toelichting op de plannen van het Meldpunt discriminatie.
  • 20.00-20.45 uur: zes belangrijke thema’s in het tegengaan van racisme zullen centraal staan tijdens ons evenement, namelijk: verbinding tussen mensen, politie en handhaving, onderwijs, arbeidsmarkt, meldpunt en de interne organisatie van de gemeente. Bij elk thema wordt toegelicht wat de plannen zijn en wat afgelopen jaar is gerealiseerd. Dit gebeurt via een informatiemarkt.
  • 20.45-21.15 uur: muzikale inspiratie
  • 21.15–21.45 uur: nagesprek en afsluitend gedicht.
  • Vanaf 21.45 uur: napraten onder het genot van hapjes en drankjes.

Andere voorzieningen

Spreek je een taal anders dan Nederlands of Engels en heb je een tolk nodig? Die kun je aanvragen via het aanmeldformulier. Denk ook aan een gebarentolk. Als we een tolk gevonden hebben, nemen we contact met je op. Je mag ook zelf iemand meenemen die voor je tolkt. Andere voorzieningen en faciliteiten kun je aanvragen via het aanmeldformulier.

Je bent van harte welkom!

Heb je in de tussentijd vragen, mail dan naar leideninclusief@leiden.nl.

Leiden, Samen tegen racisme! is een initiatief van de Gemeente Leiden in samenwerking met Incluzio, stichting voor Inclusie en Discriminatiebestrijding (iDb), Discriminatie.nl, Samen Ondernemend Leren (SOL) en Buzz.