Cronesteinkade -werkzaamheden kademuur (204-013)

23 januari 2024, 14:42

Met deze brief willen we u informeren over project vervanging kademuur Cronensteinkade. Hieronder leest u wat dit voor u betekent.

Dit gaan we doen

De huidige kademuur aan de Cronensteinkade is aan vervanging toe. De kademuur bestaat uit een houten damwand met daarop een betonnen rand. De houten damwand is aan het eind van zijn levensduur en moet vervangen worden.

Wanneer gaan we dit doen

De werkzaamheden worden in 2 fases uitgevoerd.

  • Maandag 19 februari start de eerste fase, dan werken we aan de kademuur tussen de Zoeterwoudsesingel en de Roodenburgerstraat. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot en met eind juli 2024.
  • Daarna starten we tussen de Roodenburgerstraat en de Van den Brandelerkade.

Naar verwachting duren de werkzaamheden tot en met eind december 2024. Door het weer of andere onverwachte omstandigheden kan de uitvoering van de planning afwijken.

Werkzaamheden

Aannemer Rutte Groep gaat de werkzaamheden uitvoeren. Heeft u vragen over de werkzaamheden? Neem contact op met de omgevingsmanager van het aannemingsbedrijf, Wessel Lenaerts op telefoonnummer 06 – 26 28 69 55 (maandag tot en met vrijdag van 08.30 uur tot 17.00 uur)

Bereikbaarheid

Het werkgedeelte van de Cronensteinkade is tijdens de werkzaamheden afgesloten voor al het verkeer. Alleen het trottoir is voor voetgangers bereikbaar. De omleiding wordt met borden aangegeven.

Bouwkundige Vooropname

Met het oog op het belang van omwonenden is er besloten om de bouwkundige staat van de woningen, opstallen en tuinmuren vast te leggen met een bouwkundige vooropname. Deze opname houdt in dat de bouwkundige staat en conditie van alle ruimtes aan de binnenzijde en de buitenzijde met tekst en fotomateriaal wordt vastgelegd. Tijdens de uitvoering van de binnenopname houden we uiteraard rekening met uw privacy en worden er alleen detailfoto’s van eventuele gebreken genomen. U kan een kopie van het schriftelijke deel van het opname rapport dat betrekking heeft op uw pand ontvangen.

We willen graag deze bouwkundige vooropname in de laatste week van januari of in de eerste week van februari plannen, waarbij er een binnenopname en buitenopname zal plaatsvinden.

U ontvangt een brief van de aannemer voor meer informatie en een afspraak voor deze bouwkundige vooropname.

We verzoeken u vriendelijk om mee te werken aan deze voor u kosteloze opname en onze expert(s) te ontvangen. Wanneer u een huurder bent van het pand, wilt u dan zo vriendelijk zijn de eigenaar van deze opname op de hoogte te brengen.

Vragen

Heeft u vragen na het lezen van deze brief?

Bel dan met de gemeente Leiden op telefoonnummer 14 071 – keuze 3 (maandag tot en met vrijdag 9.00-17.00 uur) of stuur een email naar WT@leiden.nl

Met vriendelijke groet,

Hans van Kernebeek
Projectcoördinator Cluster Beheer