Sociaal Wijkteam

Het Sociaal Wijkteam biedt hulp en ondersteuning dichtbij huis. Heeft u vragen of zorgen over uw financiën, woonsituatie of relatie? Voelt u zich eenzaam of zit u niet lekker in uw vel? Is er sprake van overlast, huiselijk geweld of hebt u psychische problemen? Dan kunt u terecht bij het Sociaal Wijkteam.

Ook als u goede ideeën heeft voor uw wijk, anderen in uw buurt wilt helpen, of aan de slag wilt als vrijwilliger, bent u van harte welkom.

Het Sociaal Wijkteam is er voor iedereen die er niet meer uitkomt en ondersteuning nodig heeft. Ook familieleden, vrienden of buren kunnen bij het Sociaal Wijkteam terecht voor tips en ondersteuning. Maar het Sociaal Wijkteam is er ook voor mantelzorgers, vrijwilligers en mensen die zich willen inzetten voor het welzijn van de mensen in de buurt.

Hulp van het Sociaal Wijkteam

U kunt bij het Sociaal Wijkteam terecht voor vragen over bijvoorbeeld:

In het Wijkteam werken professionele medewerkers met ervaring op het gebied van:

Voor vragen over opvoeden kunt u terecht bij het Centrum voor Jeugd en Gezin in Leiden

Contact en openingstijden

In Leiden zijn 7 Sociale Wijkteams verdeeld over de stad. Kom langs tijdens openingstijden, maak telefonisch een afspraak (14 071) of vul een formulier in voor een kennismakingsgesprek: 

Afspraak maken

Openingstijden

Maandag en dinsdag: 09.00 - 11.00 uur.
Donderdag: 13.00 - 15.00 uur:

 • Sociaal Wijkteam Merenwijk
  Valkenpad 5 (Op Eigen Wieken)
 • Sociaal Wijkteam Mors
  Topaaslaan 19 (buurtcentrum Morschwijk)
 • Sociaal Wijkteam Noord en Boerhaave
  Arubapad 2 (Het Gebouw)
 • Sociaal Wijkteam Binnenstad
  Middelstegracht 85 (Nieuw Pancrat)
 • Sociaal Wijkteam Roodenburg
  Roodenburgerstraat 1a (1e etage)
 • Sociaal Wijkteam Stevenshof
  Trix Terwindtstraat 4 (Buurthuis Stevenshof, 1e etage)
 • Sociaal Wijkteam Bos en Gasthuis
  Boshuizerlaan 5 (Buurthuis Vogelvlucht)

Bekijk wat er met uw aanvraag gebeurt in het schema Uw hulpaanvraag in beeld (pdf, 54 kb).

Kosten

Hulp vanuit het Sociaal Wijkteam is gratis.

Soms is het nodig dat het Sociaal Wijkteam u in contact brengt met andere professionele hulpverleners. Het kan gebeuren dat u wel moet betalen voor de ondersteuning van deze hulpverleners.

Hoe werkt het?

U komt langs of maakt een afspraak via 14 071. Soms is 1 gesprek voldoende om u weer op weg te helpen. Soms is er meer tijd nodig. U komt naar het wijkteam in uw buurt of een medewerker van het wijkteam komt bij u langs. U maakt samen met de medewerker van het wijkteam een plan. Daarin staat welke doelen u wilt bereiken en hoe u dit gaat doen. Het wijkteam helpt u graag om zelf uw vragen en zorgen aan te pakken. Bijvoorbeeld met hulp van familie, vrienden, buren of het wijkteam zelf.

Heeft u speciale of langdurige ondersteuning nodig? Dan brengt het Sociaal Wijkteam u in contact met de juiste organisaties. Bij het wijkteam heeft u 1 contactpersoon die alles met u regelt.