Verbeteren openbare ruimte Bio Science Park

De gemeente Leiden en Universiteit Leiden werken samen aan het verbeteren van de openbare ruimte en de verkeersverbinding in het Leiden Bio Science Park (LBSP). Het project wordt 'Duurzame reconstructie van de openbare ruimte en infrastructuur' genoemd.

  5 ruimtelijke projecten op het Bio Science Park

  Hartlijn als middelpunt

  Een belangrijk onderdeel is het verbeteren van de bereikbaarheid, vooral voor fietsers en voetgangers, met de ‘Hartlijn’ als middelpunt. De Hartlijn is het fiets- en voetpad dat alle centrale plekken in het LBSP met elkaar verbindt. Het verkeer op de Hartlijn krijgt in de nieuwe situatie voorrang op het andere verkeer. De Hartlijn krijgt een herkenbaar uiterlijk door gebruik van kleur en een strook met medicinale planten.

  Duurzaamheid

  Binnen het project is ook veel aandacht voor biodiversiteit (natuurlijke variatie en evenwicht) en klimaatadaptatie (om de omgeving aan te passen aan de gevolgen van weersextremen zoals hoge temperaturen, langdurige droogte of hoosbuien).

  Op de hoogte blijven?

  Actuele informatie leest u in de projectenapp van aannemer BAM. Download gratis de app ‘BAM infra projecten’ voor actuele informatie, planning en omleidingsroutes.

  Meer informatie en contact

  Dit project maakt onderdeel uit van het Leiden Bio Science Park.

  Neem contact op met de gemeente via het contactformulier of bel: 14 071.