Groenoord

In het gebied Groenoord stonden vroeger de Groenoordhallen. In 2010 zijn deze hallen gesloopt om plaats te maken voor een nieuwe woonwijk en bedrijfsunits. Er zijn nog delen die ontwikkeld worden in het gebied. Het gaat hierbij om het bedrijventerrein ten noorden van de nieuwe woonwijk en om woningbouw in het zuiden van het gebied.

Er komt een plan om het bedrijventerrein ten noorden van de nieuwe woonwijk anders in te richten zodat het een mooier, groener gebied wordt. Ook wordt een aantal bedrijfsunits toegevoegd. Op dit moment zitten we nog in de fase van planvorming en uitwerking. De uitvoering van de bedrijfsunits in het westelijke deel start in het derde kwartaal van 2022. De plannen voor het oostelijk deel zijn nog niet zover. Zodra hier meer over bekend wordt, informeren wij u hierover.

 

Woningbouw

In het zuiden van het gebied komt woningbouw. De gemeente heeft begin 2022 besloten akkoord te gaan met Ballast Nedam Ontwikkeling als opvolger van Ymere. De gemeente gaat de komende periode met deze nieuwe ontwikkelaar in gesprek over de samenwerking en de mogelijkheden voor de ontwikkeling van het gebied.

Contact

Meer weten over het project? Neem contact op met de gemeente via het contactformulier of bel: 14 071.

  • Verslag overleg wijkvoorzitters en gemeente

    Lees een uitgebreid verslag van het overleg tussen de wijkvoorzitters en de gemeente, op 21 september vorig jaar.

    Lees meer