Entreegebied Bio Science Park

Het gebied rond het Universitair Sportcentrum, tussen de Plesmanlaan en de Einsteinweg, wordt het nieuwe entreegebied van het Leiden Bio Science Park. In dit gebied zijn er plannen voor ongeveer 1450 huizen, een hotel, winkels, restaurants en andere gedeelde faciliteiten.

Het hoofddoel van dit project is om het centrum van de campus te verbeteren. De ontwikkelaar, genaamd Lingotto, wil een woonwijk creëren met stedelijke gemakken. De openbare ruimte zal op een hoog niveau worden ontworpen volgens het idee van de Hollandse Campus. Dit betekent dat er zo min mogelijk verkeer in het gebied zal zijn en dat er lange zichtlijnen, veel groen en water zullen zijn. De ontwikkeling heeft de naam project MORE gekregen. De bouw is gestart in 2021 en zal naar verwachting in 2028 volledig afgerond zijn.

Aansluiting op campusplein

Het entreegebied wordt verbonden met het campusplein dat de Universiteit Leiden ontwerpt en aanlegt. Ook wordt er gewerkt aan de 2e fase van het Gorlaeus Building voor de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen, de sloop van oude laboratoria en de bouw van een nieuw tentamen- en sportcentrum. Aan beide zijden van het entreegebied komen parkeergarages.

Sport- en tentamencentrum (SeTC)

De Universiteit Leiden heeft plannen voor een nieuw sport- en tentamencentrum (SeTC) op de locatie van het huidige combiveld van het sportcomplex tussen de Wassenaarseweg ende Einsteinweg. Het huidige gebouw, dat dateert uit 1970, is verouderd. Vanwege het groeiend aantal studenten en het gecombineerde gebruik voor sport en tentamens is een ruimer en efficiƫnt ingedeeld gebouw wenselijk.

Contact

Meer weten over het Leiden Bio Science Park? Bekijk de webpagina. Meer weten over dit project? Neem contact op met de gemeente via het contactformulier of bel: 14 071.