Entreegebied Bio Science Park

Het gebied rond het Universitair Sportcentrum, tussen de Plesmanlaan en de Einsteinweg, wordt ontwikkeld tot het nieuwe entreegebied van het Leiden Bio Science Park. Hier komen ongeveer 1100 huurwoningen, winkels, horeca en andere collectieve voorzieningen.

Ontwikkelaar Yisheng Development heeft een duurzaam ontwerp gemaakt voor een levendige campus. Het ontwerp sluit aan op het principe van het Hollandse landschap met lange zichtlijnen, veel groen en water en inheemse bomen en planten. De ontwikkeling heeft de naam project MORE gekregen. De bouw start naar verwachting  in 2021.

Aansluiting op campusplein

Het entreegebied gaat aansluiten op het campusplein dat de Universiteit Leiden ontwerpt en aanlegt. Ook wordt gewerkt aan de 2e fase van het Gorlaeus Building voor de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen, de sloop van oude laboratoria en een nieuw sportcentrum. Aan weerszijden van het entreegebied komen parkeergarages.

Contact

Meer weten over het Leiden Bio Science Park? Bekijk de webpagina. Meer weten over dit project? Neem contact op met de gemeente via het contactformulier of bel: 14 071.