Bedrijventerrein Vlietzone-Midden

De Vlietzone-Midden, het gebied tussen het nieuwe Combibad met IJshal en de rioolwaterzuivering aan de Voorschoterweg, krijgt een nieuwe bestemming als bedrijventerrein. Onder meer de Gemeentewerf krijgt hier een plek.

Met het nieuwe bedrijventerrein op de Vlietzone-Midden wordt een deel van de bedrijfsruimte weer aangevuld die op andere plekken in de stad verdwijnt (bijvoorbeeld door de bouw van nieuwe woningen). Ongeveer de helft van de ruimte is straks voor de nieuwe Gemeentewerf, die de verouderde locaties op de Kenauweg en Admiraal Bankertweg gaat vervangen. De komende tijd maakt de gemeente de plannen voor voor het gebied. 

Foto van de plek (vanuit vogelvluchtperspectief) waar het nieuw bedrijventrerrein gaat komen

Wat betekent dit voor de verenigingen?

De gebiedsontwikkeling heeft gevolgen voor de verenigingen die nu op de Vlietzone-Midden een plek hebben. De gemeente houdt alle verenigingen op de hoogte over de gebiedsontwikkeling. Het is waarschijnlijk dat veel (en mogelijk zelfs alle) verenigingsgebouwen plaats moeten maken voor het bedrijventerrein.

Samenhang met andere projecten

Het project Vlietzone-Midden heeft veel te maken met andere projecten in de directe omgeving, zoals de bouw van het nieuwe Combibad met IJshal en het opnieuw inrichten van de Churchilllaan. Daarnaast maakt de Vlietzone-Midden onderdeel uit van 'de grote schuifoperatie' in Leiden. Het project hangt hierdoor sterk samen met de uitbreiding van Sportpark De Mors, de verhuizing van de Gemeentewerf en de uitvoering van het Duurzaamheidsplein (tweede milieustraat) op de Kenauweg. Als u hier meer over wilt weten, dan kunt u de raadsvergadering hierover beluisteren en/of de stukken lezen die daarbij horen.

Meer informatie en contact

Meer weten over het project? Neem contact op met de gemeente via het contactformulier of bel: 14 071.

  • Start project Bedrijventerrein Vlietzone-Midden

    Op 16 september 2021 ging de gemeenteraad akkoord met de invulling van de projecten ‘Bedrijventerrein Vlietzone-Midden’, ‘Sportpark De Mors’, ‘Gemeentewerf’ en ‘Duurzaamheidsplein’.

    Lees meer