Speeltuinen

Speeltuinverenigingen dicht, openbare speelplekken open

De speeltuinen die beheerd worden door de 15 Leidse Speeltuinverenigingen zijn gesloten tot en met tenminste 19 januari. Deze speeltuinen vallen onder de locaties die gesloten zijn voor publiek vanwege de maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. De sluiting is gebaseerd op landelijke regelgeving rondom de tijdelijke wet covid. Door de hele stad zijn ook speelplekken in openbare parken, plantsoenen en op pleinen. Deze zijn wel toegankelijk.

Elke wijk in Leiden heeft wel een speeltuin. Kinderen kunnen hier lekker buiten spelen, vaak onder toeziend oog van vrijwilligers. De Leidse Bond van Speeltuinverenigingen beheert de speeltuinen.

Op de website van de speeltuinverenigingen vindt u een overzicht van de locaties en de openingstijden van al die speeltuinen.

Heeft u een klacht over het onderhoud van een speeltuin? Meld het bij de beheerder van de speeltuin. Deze is tijdens de openingstijden bij iedere speeltuin aanwezig.

Iets kapot?

Door de hele stad zijn ook kleinere speelplekken in openbare parken, plantsoenen en op pleinen. Ziet u daar een kapot of onveilig speeltoestel? Dan kunt u dit online melden met het formulier Melding openbare ruimte.